Kodžima se distancoval od Metal Gear Survive
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Kodžima se distancoval od Metal Gear Survive

Kodžima se distancoval od Metal Gear Survive

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 9. 2016 09:29 13
Reklama

Hideo Kodžima se při příležitosti veletrhu Tokyo Game Show znovu rozpovídal na adresu Death Stranding, jak slíbil během týdne. Ale řeč přišla také na Metal Gear Survive od Konami, tedy bývalého zaměstnavatele slavného designéra.

Kodžima prozradil, že Death Stranding už má stanovené přibližné datum vydání. Jinak by tým ani nemohl sestavit rozpočet. Nastínil přitom, že hra se podle nynějších plánů dostane do obchodů před letními olympijskými hrami v Tokiu, které připadají na rok 2020. A byl ještě přesnější. Odvolal se přitom na kultovní film Akira z roku 1988, který se odehrává v roce 2019. Hra podle něj vyjde před rokem, do nějž je film zasazený. To by ukazovalo na vydání v roce 2018, ale sami víte, jak to s těmi daty bývá.

V tuto chvíli probíhá obsazení a otec Metal Gearu naznačil, že po boku Normana Reeduse by se mohla objevit další výrazná ženská postava. Titul údajně ukáže jinou stránku Reeduse, než by fanoušci The Walking Dead mohli očekávat. Podle Kodžimy má rovněž Death Stranding představit úplně nový druh kooperace a úplně jinou on-line hru, než cokoli, co jsme dosud viděli. Nicméně užijete si ji stejně tak v singlu. Jedním z cílů projektu je každopádně to, aby hra vytvořila pouto mezi lidmi.

Kodžima byl také tázán, zda byl nějak před svým odchodem z Konami zapojen do tvorby Metal Gear Survive a zda jde o jeho nápad, jak se spekulovalo. Tyto dohady ale vyvrátil a jednoznačně smetl ze stolu. O hře podle svých slov nic neví a neměl s ní nic společného.

Kodžima zdůraznil, že podle něj je Metal Gear špionážní a politická fikce, nikoli něco se zombíky. Jeho dvorní designér Jódži Šinkawa potvrdil, že nikdy neslyšel Kodžimu mluvit o ničem podobném a pro něj je Metal Gear o dvounohých chodících mechách. Všichni si samozřejmě kladou otázku, zda se v novince nějaký objeví. Co by to bylo za Metal Gear bez Metal Gearu?!

Šinkawa rovněž řekl, že by rád viděl nějaké mechy také v Death Stranding, což si lze ohledem na další komentáře vykládat jako náznak, že ve hře skutečně budou. Kodžima pak ještě na adresu vybraného enginu prozradil, že jde o dobře známou hird party technologii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama