Jak se vyvíjí podoba The Last Guardian
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak se vyvíjí podoba The Last Guardian

Jak se vyvíjí podoba The Last Guardian

Jiří Bigas

Jiří Bigas

20. 9. 2016 09:51 1
Reklama

Emoce nechte stranou. Ať už hře The Last Guardian od Fumita Uedy fandíte, či nikoli, tohle je zajímavé srovnání. Na svědomí ho má populární YouTuber Cycu1, který se na tento typ videí specializuje. Na paškál si tentokrát vzal stejné záběry z E3 2015 a nové z Toyko Game Show 2016.

Nemá smysl snažit se dvojici scén detailně analyzovat. Závěry může učinit každý z vás. Rozdíly jsou však poměrně jasně patrné a s konečně se blížícím datem vydání očividně nadešel čas ukázat hru ve finálním světel. Web All Games Delta nejvíc zaujal méně huňatý konec Tricova ocasu, sám Cycu1 pro změnu upozorňuje na menší křídla a kratší a méně výrazná peříčka. Jiné efekty se ale zase zdají být podle některých diváků lepší na nových záběrech, takže je to do značné míry i otázka vkusu.

Hra samotná je ve vývoji skoro 10 let, jen o kousek méně než Final Fantasy XV. Na duchovním nástupci her Ico a Shadow of the Colossus se začalo pracovat v roce 2007 a oznámen byl o dva roky později na E3. Hra měla vyjít exkluzivně pro PS3 v roce 2011. Byla ale mnohokrát odložena a posléze v roce 2012 z technických důvodů přesunuta na PS4. O tři roky později se na E3 znovu slavnostně představila. Vyjít by měla konečně letos v prosinci.

Pokud byste si chtěli připomenout, jaký kus cesty za tu dobu hra ušla a jak moc se stále drží původní vize, určitě byste se měli podívat také na starší srovnávací video z roku 2009, které demonstruje rozdíly mezi prvním target trailerem na tehdy ještě pracovně pojmenovaný Projekt Trico a videem z E3 2009. Na první pohled je zřejmé, že se hra v detailech v průběhu času mění, ale autoři stále zůstávají věrní původní vizi. A kupodivu vlastně hra vypadá hodně podobně jako původní render.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama