"EA nabídli za Island do FIFA 17 málo peněz"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "EA nabídli za Island do FIFA 17 málo peněz"

"EA nabídli za Island do FIFA 17 málo peněz"

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 9. 2016 11:17 9
Reklama

Nejen Konami a Pro Evolution Soccer, ale i EA Sports a FIFA mohou mít problém s licencemi. Navzdory tomu, že se islandská fotbalová reprezentace probojovala až do čtvrtfinále letošního evropského fotbalového šampionátu, kde podlehla až Francii, ve FIFA 17 tento tým nenajdete.

Islandský výběr vyřadil z Eura 2016 Anglii, ale v novém ročníku série FIFA i přesto chybí. Tamní fotbalová asociace odmítla nabídku EA na 15 tisíc dolarů za licenci a označila ji za nefér. Jako první o tom informovala BBC. Prezident islandské fotbalové asociace Geir Thorsteinsson prohlásil, že EA chtějí práva skoro zadarmo. “Náš výkon na Euru dokázal, že jsme docela dobrý tým a spousta lidí by si za něj ráda zahrála. Je to smutné pro hráče, ale kritika by měla být namířena proti EA Sports,” uvedl Thorsteinsson s tím, že to podle něj nebyla férová nabídka.

Podle světového žebříčku FIFA je nyní mužský výběr Islandu 27. na světě, ženská reprezentace dokonce šestnáctá. Podle BBC se Island v sérii FIFA nikdy neobjevil. V letošním ročníku přitom najdete celkem 47 mužských reprezentačních týmů z celého světa včetně Indie, která je v žebříčku FIFA na 148. místě.

Islandská fotbalová asociace učinila vlastní nabídku, ale tu odmítli pro změnu EA. Navzdory úspěchu na Euru se zřejmě v očích vydavatele cena Islandu nezvedla. EA se k této události zatím nevyjádřili.

Jak vidno, nejen Konami může mít problém s licencemi. Shodou okolností v PES 2017 ani PES 2016 islandský výběr podle webu PES Master nechybí. V letošním ročníku se dokonce zvedlo hodnocení týmu ze 73 na 76.

Mimochodem, pokud se počítáte mezi předplatitele služby EA či Origin Access, nová FIFA 17 už je vám k dispozici. Vyzkoušet můžete trial verzi, která nabízí 10 hodin, nicméně postup v příběhovém módu Journey je omezen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama