Rating odhalil detaily z The Last Guardian
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rating odhalil detaily z The Last Guardian

Rating odhalil detaily z The Last Guardian

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 9. 2016 09:53
Reklama

The Last Guardian se po letech odkladů a dlení ve vývojovém pekle konečně v prosinci dostane na naše obrazovky. Aby k tomu ale mohlo dojít, musí hra jako každý jiný titul obdržet rating od organizace ESRB. Na první pohled nezajímavá povinnost v sobě ale ukrývá další střípky informací, s čím vším se ve hře můžeme setkat.

The Last Guardian obdržel od ESRB rating Teen, hra je tedy vhodná pro lidi od 13. Kaz Hirai, nebo spíše jeho falešný humoristický účet, si na Twitteru dělá legraci, že hra bude brzy dost stará na to, aby hrála sama sebe. Žerty stranou, mnohem důležitější je, jaké herní mechanismy zpráva ESRB odhaluje. Z podstaty věci se samozřejmě primárně zaměřuje na potenciálně závadná témata, jakým je například násilí. Dozvídáme se například, že hráč může okřídlenému tvoru jménem Trico poručit, aby na nepřátele vrhal blesky. Dále je zmíněno, že pokud má na sobě nepřítel brnění, nedochází ke zobrazování krve a brnění se pouze rozpadne na kusy. Pokud však brnění nemá, jsou při souboji patrné krvi podobné záblesky. Přestože se ve hře zabíjí, absence krve a opravdové brutality umožnila ponechat titul přístupný pro teenagery.

Zpráva také zmiňuje chování Trica v případě, že bude sám napaden. K podobným situacím údajně dochází zejména v animacích a zvíře může utrpět krvácivé rány od kopí a mečů. Na druhé straně není jisté, jestli k podobným zraněním může docházet dynamicky i během hraní. Ukázky ze hry se dosud zaměřovaly spíše na puzzle a platforming, finální výsledek ale zjevně přinese mnohem víc akčních pasáží. Kromě krva a mírné formy násilí se už ve hře žádný závadný obsah nevyskytuje. Chlapec ani Trico tedy nebudou mluvit sprostě, brát drogy, pít alkohol ani se svlékat nebo propadat hazardu. The Last Guardian vychází 6. Prosince exkluzivně na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama