Battleborn nebude F2P, nabídne ale trial
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Battleborn nebude F2P, nabídne ale trial

Battleborn nebude F2P, nabídne ale trial

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

30. 9. 2016 14:37
Reklama

Pokud jste fanoušky akčního Battleborn a pozorujete co se okolo hry kde šustne, tak jste v posledních hodinách mohli zaznamenat zajímavé spekulace pojednávající o tom, že by hra teoreticky mohla přejít na F2P platební model. Jeden tábor hráčů mohl v tu chvíli zajásat, skalní fandové pravděpodobně už podobné nadšení sdílet nemuseli, nicméně pravda nakonec leží někde mezi.

Alespoň tak se k tomu vyjadřuje osoba nejpovolanější – Randy Pitchford z Gearbox Software. Prohlášení přichází dnes běžnou formou tweetů a v jednom z těch Pitchford původní zprávu dementuje. V dalším ji zase uvádí na pravou míru – v budoucnu si Battleborn zřejmě zdarma zahrajete. Trvá však na tom, že se nebude jednat o to pravé F2P, ale o jakousi formu trialové verze hry, jež zřejmě a po vzoru jiných titulů nabídne určitá omezení.

Původní spekulaci má na svědomí server Kotaku a jeho spřízněné zdroje pocházející údajně přímo z Gearboxu. To je samozřejmě zdroj informací, který se Pitchfordovi a dalším zjevně nelíbí a vyvolal nejen tuto reakci, ale i řadu dalších. Tweety s vágními detaily trialové verze tak nadále přibývají, zatím však chybí cokoli konkrétního.

Z dosavadních střípků tak lze odvodit pouze to, že se v týmu nad trialovou verzí skutečně zamýšlejí. Pokud je však známo cokoli konkrétního, tak to tým rozhodně ještě pouštět nehodlá a v současnosti tak lze jen vyhlížet, zda se k nám stejným informačním kanálem nedostanou nějaké další informace. Pitchford zatím pouze pro server Kotaku potvrdil to, že by se v případě trialové verze nejednalo o časově omezené demo. Jedním dechem ale dodal i to, že jistého zatím není opravdu zkrátka nic.

Přechod na F2P platební model by však na jednu stranu mohl být zcela logický – hra na trh dorazila prakticky současně s akcí Overwatch, kterou si koupilo velké množství hráčů. Pro lepší obrázek – v minulosti jsme například psali o úctyhodném počtu hrajících (což samozřejmě nutně neznamená počet prodaných kopií hry) a z té cifry je zjevné, že Overwatch přilákal hodně hráčů. A to se v průmyslu samozřejmě pokaždé děje na úkor někoho jiného.

neoficiálních statistik Steamu se navíc dočteme, že na Steamu vlastní Battleborn na čtvrt milionu hráčů. A to je na jednu z celkově tří platforem celkem málo. Impulsem k takovým myšlenkám pak pro vydavatele měl být úspěch Evolve a to, jak razantně se zvětšila hráčská základna právě po přechodu na F2P, což je informace opět pocházející z onoho anonymního zdroje přímo ze studia.

Faktem každopádně je, že Battleborn příliš úspěšný nebyl a dokazují to například již statistiky z otevřené betaverze. Po nedávném zlevnění nám tak podobný krok zní přinejmenším logicky. Co tomu říkáte vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama