FIFA 17 v prodejích drtivě poráží Pro Evo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FIFA 17 v prodejích drtivě poráží Pro Evo

FIFA 17 v prodejích drtivě poráží Pro Evo

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 10. 2016 14:52 10
Reklama

Obě fotbalové série už mají svá letošní vydání za sebou, a pokud náhodou nemáte jasno, ke které se letos přiklonit, můžete si přečíst naše recenze na FIFU i Pro Evolution Soccer 17. Jak se ale zdá, minimálně ve Velké Británii jasno mají. Prodejní čísla jsou totiž podle prověřeného insidera až brutálně jednoznačná.

Jméno Daniela Ahmada, známého v herním světě také pod přezdívkou ZhugeEX, vám nejspíš není tak docela neznámé. Jedná se o člověka, který poměrně často odhaluje informace z herní branže dlouho před jejich oficiálním oznámením. Dnes sice nepřichází se šokující novinkou o připravovaných neznámých hrách či novém hardware, jeho zpráva je ale neméně zajímavá. Hovoří totiž o poměru prodejů obou letošních fotbalových her.

Ahmad se o čísla podělil na Twitteru a pro Konami a jejich PES nejsou zrovna růžová. FIFA 17 totiž svůj protějšek překonává více než čtyřicetinásobně. Ano, čtete správně, série od EA má za první týden prodejů jen ve Spojeném Království na kontě více než 1.100.000 prodaných kusů, zatímco konkurenční Pro Evoluton Soccer nedosáhl ani 50.000. Ahmad mírně kousavě poukazuje na každoroční zvěsti, že tentokrát by už PES skutečně mohl svého protivníka překonat. Výsledky jsou ale nesmlouvavé.

Drtivá převaha jde ruku v ruce s tím, že FIFA v letošním roce trhá prodejní rekordy. Minulý ročník v počtech prodaných kusů předstihla o téměř 18 %. Více než polovina celkových prodejů, tedy 53%, připadá na konzoli PlayStation 4, podíl Xboxu One je o něco menší, 41 %. V současnosti se jedná o nejprodávanější titul na britském trhu, na druhém místě je pak Forza Horizon 3 a třetí příčku okupuje Lego Star Wars: The Force Awakens. Pro Evolution Soccer se umístil až na šestém místě. Tak či tak, obě hry mají své nesporné kvality a slabiny, jak si ostatně můžete přečíst ve zmiňovaných recenzích. Ani my se zatím v rámci redakční fotbalové horečky nemůžeme rozhodnout, kterému z obou titulů dáme nakonec šanci, ale to je ve skutečnosti dobrým znamením. Poukazuje totiž na to, že si obě hry zasluhují pozornost. Pro kterou se rozhodnete vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama