Zahrajte si demo hororu Outlast 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zahrajte si demo hororu Outlast 2

Zahrajte si demo hororu Outlast 2

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 10. 2016 08:01 4
Reklama

Na PlayStation Storu se objevila demoverze survival hororu Outlast 2. Zkušební verze vyšla v noci na dnešek, má velikost 5,1 GB a dost možná se jí podíváme na zoubek i my v redakci během nějakého pirátského vysílání.

Hráč se chopí muže jménem Blake Langermann, kameramana, který pracuje se svou manželkou Lynn. Tento odvážný pár investigativních novinářů se nebojí pouštět do případů, na které si ostatní netroufnou. Vyšetřujete vraždu neznámé těhotné ženy, která vás zavede až hluboko do arizonské pouště, jejíž kulisy slibují podle autorů zcela odlišný zážitek, než nabídl první díl situovaný do obligátního sanatoria.

Hráči na PlayStationu 4 mají možnost si novinku osahat v předstihu, protože na PC ani Xboxu One zatím k dispozici není. Demo je také zatím dostupné jen ve vybraných evropských zemích, Česko mezi nimi naštěstí nechybí. Autoři na demoverzi lákali už koncem září na svém Facebooku trochu bizarním vzkazem, z nějž však fanoušci záhy vydedukovali jeho skutečné skryté poselství. A tím bylo právě vydání dema někdy v říjnu.

Určitě bedlivě sledujte profil hry na Steamu a Xbox Store, je totiž vysoce pravděpodobné, že zkušební verze Outlastu 2 se brzy objeví i na dalších platformách. Jak jsme psali už začátkem srpna, vydání plné hry bylo naneštěstí odloženo na příští rok. Vývojáři studia Red Barrels v příspěvku na Facebooku napsali, že učinit toto rozhodnutí bylo obtížné. Ale po zvážení všech možností se rozhodli raději odložil Outlast 2 na první čtvrtletí roku 2017.

Autoři jako obvykle v těchto případech ocenili zapálení fanoušků a poděkovali jim za zpětnou vazbu, které studio naslouchá. Ve snaze dostát předchozím slibům a dodat hráčům tu nejlepší a nejstrašidelnější hru nakonec tým usoudil, že potřebuje trochu více času. Chce se tak ujistit, že nebude muset učinit žádný kompromis a hráčům se dostane do rukou titul, jaký si zaslouží.

Fanoušci se při této příležitosti ptali třeba i na kompatibilitu s VR headsety, protože s touto technologií studio už nějaký čas experimentuje, jak před časem prozradili jeho zástupci. Autoři ale zmínili, že v tuto chvíli s ní v Outlast 2 stále nepočítají.

Vývojáři z kanadského studia Red Barrels plánují vydat Outlast 2 na PC, PS4 i Xboxu One současně. Novinku pohání Unreal Engine 3 a pracuje na ní asi jen dvanáct lidí, takže vývojáři od počátku upozorňovali, že budou potřebovat více času.

Původní Outlast debutoval nejprve v září 2013 na PC, v únoru 2014 pak dorazil na PS4, v červnu na Xboxu One a nakonec se loni v březnu objevil ještě na Macu a Linuxu. Hra se těšila velmi dobrým ohlasům a dočkala se rovněž DLC Whistleblower.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama