Sony Bethesdě povolí mody. Má to ale háček
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony Bethesdě povolí mody. Má to ale háček

Sony Bethesdě povolí mody. Má to ale háček

Pavel Makal

Pavel Makal

6. 10. 2016 08:20 7
Reklama

Když na loňské E3 Todd Howard oznámil, že Fallout 4 a zřejmě i všechny další hry z produkce Bethesdy modovatelné i na konzolích, způsobil tím nemalý poprask a dalo by se říct, že i takovou malou revoluci. Na Xboxu vše proběhlo víceméně hladce, na konkureční PlayStation 4 dostal celý plán stopku. Bethesda se dlouhodobě snažila situaci se Sony zvrátit a zdá se, že se dobré dílo alespoň částečně podařilo.

Ve včerejší tiskové zprávě totiž Bethesda uvádí, že podpora modifikací pro Fallout 4 a remasterovanou edici The Elder Scrolls V: Skyrim přijde na PlayStation 4. Zároveň budou oba tituly podporovat novou konzoli PS4 Pro a dostanou celou řadu vylepšení. Skyrim poběží v nativním 4K rozlišení a v naší galerii se můžete podívat, jak skvěle může pět let starý titul vypadat.

I mody přijdou do Skyrimu dříve než do Falloutu 4. Bethesda uvádí, že dohoda se Sony je výsledkem tvrdé práce. Nový obsah do hry můžete tvořit skrz Creation Kit, má to ale poměrně zásadní háček. Při tvorbě modifikací nemůžete do hry nahrávat jakékoli externí assety. Můžete využívat pouze ty, které obsahuje základní hra. Na PC a Xbox One podobné omezení neexistuje, je tedy nyní více než zřejmé, co přesně bylo kamenem úrazu při jednání se Sony a Bethesda zjevně ustoupila, aby mohla hráčům mody nabídnout alespoň v této podobě. Pro prohlížení a stahování modifikací přímo ve hře budete samozřejmě potřebovat účet na Bethesda.net.

Jakmile budou hotové práce na Skyrimu, přijde na řadu Fallout. I ten se dočká podpory vylepšení pro PlayStation 4 Pro. Vývojáři vedle 4K rozlišení zmiňují i kvalitnější světelné efekty a další grafické prvky. Co se modů týče, platí zde bohužel stejné omezení jako v případě Skyrimu.  I tak ale Bethesda vyjadřuje nadšení z toho, že mohla konečně modifikace na PS4 přinést. Považuje je za klíčovou vlastnost svých her za poslední dekádu. A co vy? Těšíte se na mody pro PS4, nebo hrajete raději v tradiční podobě? A co si myslíte o omezení assetů? Dejte nám vědět v komentářích.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama