Gravity Rush 2 vyjde až příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gravity Rush 2 vyjde až příští rok

Gravity Rush 2 vyjde až příští rok

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 10. 2016 09:35 2
Reklama

Vývojáři Gravity Rush 2 na PlayStation Blogu oznámili, že byli nuceni posunout vydání japonské akční adventury na příští rok. Do evropských obchodů dorazí novinka od týmů SIE Japan Studio a Project Siren 18. ledna, v Japonsku debutuje o den později a ve zbytku světa se hráči dočkají 20. ledna.

Hra měla původně vyjít začátkem prosince, jak jsme se dozvěděli v červenci. Toto datum vydavatel považoval za optimální, ale nakonec se autoři rozhodli odložit premiéru na pozdější termín, a to navzdory tomu, že práce na hře probíhají hladce. Důvodem je přání, aby měli hráči na novinku dostatek času a mohli se do ní naplno ponořit.

Dalším motivem pak byla snaha, aby hrálo titul co nejvíc lidí najednou. Autoři podle svých slov investovali spoustu času a práce do on-line prvků, které umožní asynchronní interakci mezi hráči, a proto je žádoucí, aby ve stejný moment trávilo se hrou čas maximum lidí. To vše vedlo vývojáře k přesvědčení, že bude pro hru výhodnější, když dorazí na trh až v lednu.

Nezapomněli se ale omluvit všem, kteří pokračování netrpělivě vyhlížejí a nemohou se ho dočkat. Samotní autoři však říkají pochopitelnou věc. Po čtyřech letech ve vývoji je výsledkem titul, na který jsou opravdu velmi pyšní, a tak ho chtějí vydat v tu nejlepší možnou dobu. Je přirozené, že se v předvánoční sezóně může podobný titul obávat, aby v konkurenci silnějších značek nezapadl.

Pro všechny zklamané fanoušky je tu ale férová omluva. Za delší čekání budeme odměněni vydáním původně placeného DLC zdarma. Autoři věří, že se nám bude líbit. Jak se přiblíží datum vydání, máme se dočkat během předvánoční sezóny dalších podrobností a informací.

Je vysoce pravděpodobné, že se autoři snaží vyhnout hrám jako Final Fantasy XV či The Last Guardian, jejichž vydání také před časem sklouzlo až na konec roku. Vývoj Gravity Rush 2 začal ihned po skončení práce na prvním dílu, který vyšel v roce 2012. Pokračování bylo oznámené v září 2013 na Tokyo Game Show.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama