Muž kritizuje EA za zneužití svého jména
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Muž kritizuje EA za zneužití svého jména

Muž kritizuje EA za zneužití svého jména

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 10. 2016 17:24 8
Reklama

Letošní FIFA se kromě přechodu na engine Frostbite chlubí na nových konzolích a PC také zbrusu novým režimem Cesta, který mapuje počátek kariéry slibného mladého fotbalisty Alexe Huntera. Ačkoli jsme před vydáním hry byli k tomuto módu spíše skeptičtí, rychle si vybudoval značnou popularitu. Ne všechny však ale potěšil.

Cesta totiž obsahuje vlastní vymyšlenou sociální síť, ne nepodobnou Twitteru. Imaginární fanoušci, spoluhráči či sportovní nadšenci na ní komentují snažení Huntera i dění v průběhu fotbalové sezóny. Buhužel si v EA špatně zkontrolovali, jestli uživatelská jména, použitá ve hře, nemají náhodou na skutečném Twitteru svůj reálný protějšek. A jak to tak bývá, alespoň jeden se skutečně našel.

Calvin Wong, který na Twitteru vystupuje jako @CalWong se o chybě EA dozvěděl poměrně razantním způsobem. Evidentně mu totiž začalo přicházet množství rozlícených a často i rasistických zpráv. Wong sám hry nehraje a na situaci ho upozornil až kamarád, který mu poslal screenshot, na němž figuruje „jeho“ účet. Poté, co si dvakrát stěžoval EA, jej někteří lidé nařkli z toho, že celou situaci využívá jen k vlastnímu zviditelnění. Jakkoli však podobná záležitost může na první pohled působit humorně, nechtěli bychom být v Calvinově kůži.

Společnost EA nakonec slíbila, že jeho jméno odstraní v budoucím patchi. Wong ale tvrdí, že mu tento krok nestačí. „Udělejte správnou věc. Přiznejte si, že jste byli líní. Vystavili jste můj život výhružkám a rasismu. Díky, že odstraníte v budoucnu mé jméno, ale chci, abyste také odvolali své psy. Udělejte veřejné prohlášení. Vím, že tam někde je PR manažer, který četl každý ten tweet. Neděláte svou práci!“ rozčiluje se Wong. Jako náhradu žádá společnost, aby za každý urážlivý příspěvek na jeho zdi věnovala tisíc dolarů organizaci Advance Justice L.A., která hájí práva Američanů s asijským původem, rodilým obyvatelům Havaje a ostrovů v Pacifiku.

EA se za chybu omlouvá a uvádí, že k použití reálné přezdívky došlo náhodou. Zároveň údajně podniká všechny potřebné kroky k tomu, aby byla situace co nejdříve vyřešena. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama