Ukládání v RE7 je jiné než ve starých dílech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ukládání v RE7 je jiné než ve starých dílech

Ukládání v RE7 je jiné než ve starých dílech

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 10. 2016 09:37 2
Reklama

Resident Evil 7: Biohazard sice vývojáři představují jako návrat ke kořenům značky, vše, co jsme však ze hry zatím viděli, poukazuje na pravý opak. Vzpomínáte si ještě na ukládání pozice ve starých dílech? Nutnost používat psací stroj? Tak to tentokrát nečekejte.

Producent hry Macučika Kawata o novém pokračování hovořil se serverem Yugatech. Resident Evil 7 podle něj opustí systém kapitol, který využívalo několik předchozích dílů série. Namísto toho nabídne strategicky rozmístěné checkpointy: „Hra je lineárním zážitkem ne v tom smyslu, že k cíli vede jediná cesta, ale kvůli tomu, že se odehrává na přímé časové ose, proto není rozdělena do kapitol. Co se týče ukládání, bude hra obsahovat auto-save systém a pokud zemřete, nevrátí vás to o moc zpět. Zároveň budou ve hře zvláštní místnosti, kde si budete hru moci uložit manuálně. Je ale třeba počítat s tím, že ukládání se bude lišit v závislosti na zvolené obtížnosti. Pokud budete hrát na těžkou obtížnost, hra k vám moc přívětivá nebude.“

Pro fanoušky starých dílů série je podobné sdělení mírně zarážející. Pokud se naplní Kawatova slova a smrt nás jen na okamžik zdrží, vytratí se ze hry značná porce napětí. Doufejme, že s checkpointy nebudou vývojáři příliš plýtvat. Je zřejmé, že správné nastavení ukládacích bodů patří k náročným designovým rozhodnutím. Pokud jsou u sebe moc blízko, ztrácí hráč motivaci ke snažení. Příliš vzdálené ukládací body zas často vedou k frustraci. Snad se autorům podaří nalézt zlatou střední cestu.

Resident Evil 7 bude příběhem muže jménem Ethan, který na tajuplné a děsivé plantáži kdesi v Luisianě pátrá po své zmizelé ženě. Hra by se měla odehrávat nějaký čas po událostech šestého dílu, a přestože už demo nabídlo mírný náznak spojitosti se zlotřilou korporací Umbrella, zatím není zcela jasné, kam přesně příběh o podivné rodině, obývající staré sídlo, zapadne. Prozatím se můžeme těšit na další update demoverze, který by měl nejspíš přijít těsně před vydáním hry a snad poskytnout další střípky detailů.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama