HD verze Resident Evil 4-6 si vedou skvěle
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HD verze Resident Evil 4-6 si vedou skvěle

HD verze Resident Evil 4-6 si vedou skvěle

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 10. 2016 12:34 3
Reklama

Ať už remastery starších her milujete nebo nenávidíte, jisté je, že se staly naprosto běžnou součástí dnešního herního průmyslu. Vývojářské firmy si velmi rychle uvědomily, že se jedná o velmi snadný zdroj výdělku a jak potvrzuje i dnešní zpráva, jejich předpoklad určitě nebyl mylný.

Japonská společnost Capcom si remastery svých starších her velmi pochvaluje. Podle posledních zpráv totiž opětovná vydání Resident Evil 4, 5 a 6 dohromady celosvětově do obchodů dodala již přes 1,5 milionu kopií. A to je, jak uznáte, na trojici HD remasterů poměrně starých her dost slušné číslo. Je ale třeba mít na paměti, že tento údaj nereprezentuje reálné prodeje.

Ve Spojených státech jsou hry dostupné jak na fyzických médiích, tak v digitální podobě a na celkovém objemu se podílejí ze dvou třetin. Do Evropy by krabicové verze her měly dorazit letos v prosinci, do té doby si je můžete zakoupit skrz digitální distribuci na jednotlivých platformách. Capcom HD verze vydával pozpátku, nejprve v březnu vyšel šestý díl, páté dobrodružství přišlo na trh v červnu a v srpnu došlo i na kultovní čtyřku. Japonská společnost uvádí, že slavná hororová série je jejím nejúspěšnějším produktem, který do dnešního dne prodal celkem přes 69 milionů kusů.

V lednu příštího roku by toto číslo mělo nadále vzrůst díky vydání regulérního sedmého pokračování. To vyjde s podtitulem Biohazard a má podle autorů cílit na návrat ke kořenům série. Z vydané demoverze, jejího updatu a prezentace na letošním Gamescomu máme o hře poněkud jiné mínění, vzhledem k velmi omezenému množství informací, které jsou autoři ochotni zveřejnit, si ale na nějaké větší soudy musíme počkat do ledna. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama