Outlast 2 po vydání nenabídne podporu VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outlast 2 po vydání nenabídne podporu VR

Outlast 2 po vydání nenabídne podporu VR

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 10. 2016 10:50 1
Reklama

Dnes přichází na trh zařízení PlayStation VR a někteří z vás už možná novou hračku doma testují. Nejzásadnějším kritériem pro úspěch bude ale dostatek kvalitního softwarového obsahu. Sony se chlubí naprosto bezprecedentní podporou vývojářských studií a úctyhodnými počty titulů, které jsou již nyní pro headset k dispozici. Patří mezi ně i řada hororových her, Outlast 2 se však po jejich bok nepostaví.

Možná jste si v uplynulém týdnu vyzkoušeli krátkou, ale docela výživnou demoverzi chystaného pokračování hororu Outlast z roku 2013. Hra, která se svou atmosférou řadí mezi takové tituly, jako je Amnesia, P.T. nebo v poslední době Resident Evil 7, se už v minulosti stala předmětem spekulací o potenciální VR verzi. Vývojáři však tuto možnost jednoznačně zamítají.

V rozhovoru pro server PlayStation Lifestyle se k této záležitosti vyjadřuje sám prezident společnosti Red Barrels Philippe Morin. Na otázku, zda bude Outlast 2 příští rok po svém vydání kompatibilní s PlayStation VR, reaguje zcela jasně: „Ne, nebude. Myslím, že pokud chcete vytvořit skutečně efektivní a dobrou VR hru, musíte ji tak budovat od samého základu. Vzhledem k tomu, že jsme malý tým o dvaceti členech, musíme se soustředit jen na jednu věc naráz. Po vydání Outlast 2 uvidíme, zda také naskočíme na VR vlnu.“

Je možné, že se hra dočká VR podpory zpětně, spíš bychom si dle slov šéfa společnosti vsadili na to, že se Red Barrels možná vrhnou na jednoznačně VR dedikovaný titul. Outlast 2 však bude podle našich dosavadních dojmů dost děsivý i ve své standardní podobě. Datum vydání přesně neznáme, mělo by však připadnout na první kvartál příštího roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama