Vývojáři God of War neplánují demoverzi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři God of War neplánují demoverzi

Vývojáři God of War neplánují demoverzi

Pavel Makal

Pavel Makal

13. 10. 2016 09:52
Reklama

Ačkoli se o novém dílu God of War už dlouho před letošní E3 vedly rozsáhlé spekulace, jeho oficiální představení snad nezanechalo snad žádného majitele PlayStation 4 chladným, navzdory tomu, že se Kratos tentokrát přesune na mrazivý sever. Už dlouho se o hře neobjevily žádné nové zprávy, šéf vývoje Corey Barlog však v uplynulých dnech odpověděl na několik zvídavých otázek na Twitteru.

Poměrně velká část dotazů se týkala potenciální demoverze. Barlog uvedl, že celý tým momentálně investuje maximum sil do vývoje hry a demo v plánu není. Vysvětluje, že jeho příprava by vývojářům ukousla měsíc či dva, které raději investují do finálního produktu. Tvrdí, že čím méně demoverzí se udělá, tím bude hra lepší.

Zároveň připouští, že studio zatím stále není pevně rozhodnuto o datu vydání. Barlog chápe stížnosti fanoušků, že už několik měsíců nejsou k dispozici nové informace, připisuje to ale plnému vytížení týmu a snaze udělat hru co nejlepší. To je zároveň důvodem prozatímní absence pevného data vydání. Autoři hry si chtějí být absolutně jisti, že nové Kratovo dobrodružství přijde na svět v té nejlepší podobě.

Šéf vývoje také znovu potvrdil, že ukázka ze hry, kterou studio předvedlo na E3, běžela na standardní PlayStation 4 a pro tuto konzoli je také nový God of War navržen. Autoři zatím ani nespecifikovali, zda budou podporovat silnější verzi konzole s podtitulem Pro. S ohledem na to, že se jedná o exkluzivní titul od first-party vývojářů, se ale dá očekávat, že se s nějakými vylepšeními pochlubí.

Série God of War má za sebou už celkem sedm titulů, kromě číslované trilogie a prequelu Ascension vyšla ještě dvojice her původně pro PSP s podtituly Chains of Olympus a Ghost of Sparta, které se později dočkaly i HD remasteru na PlayStation 3. V roce 2007 dostala sága o věčně naštvaném Kratovi i přírůstek určený pro mobilní telefony s názvem God of War: Betrayal. Osmý díl bude sledovat další osudy spartského hrdiny, který zestárl, pořídil si syna, ale stále má co dělat, aby ovládl svůj spalující hněv. Nové hry bychom se měli snad dočkat v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama