Autoři Metra nepracují jen na VR novince
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Metra nepracují jen na VR novince

Autoři Metra nepracují jen na VR novince

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 10. 2016 11:08
Reklama

Autoři série Metro z ukrajinského studia 4A Games pracují kromě VR titulu Arktika.1 ještě na jedné klasické hře. Ve vývoji mají hned dva různé projekty a fanoušci klasických her se nemusí obávat, že by tým přesedlal kompletně na VR exkluzivní počiny.

V tuto chvíli studio aktivně pracuje na dvou různých hrách, vzkázali autoři na svém webu fanouškům, kteří mohli být zklamaní oznámením z minulého týdne. Spekuluje se přitom také o možném pokračování Metra. Zdá se vám to trochu příliš na relativně malý nezávislý tým? S novým studiem na Maltě se ale podle vývojářů jejich firma pořádně rozrostla, a tak si může dovolit rozjet paralelně více projektů. Podle 4A Games to svědčí jejich nezávislosti i kreativitě.

O druhém projektu naneštěstí zatím nejsou vývojáři připraveni mluvit. Ale jsou podle svých slov přesvědčení, že se nám bude líbit. Zatím můžeme jen spekulovat, zda jde o úplnou novinkou, anebo se ve skutečnosti z druhého projektu vyklube právě další Metro, o které se už několikrát spekulovalo a momentálně ho fanoušci studia vedou v patrnosti jako třetí potenciální titul, o kterém mohou 4A Games uvažovat.

V roce 2014 v rozhovoru pro britský Eurogamer autoři naznačili, že pracují na nějakém open world titulu se sandboxovými prvky, který se mohl svou povahou více blížit sérii S.T.A.L.K.E.R. než klaustrofobickému Metru. Měl to být počin méně lineární, ale stále hodně příběhově orientovaný. Dva roky jsou ovšem v herním byznysu hodně dlouhá doba, která navíc mohla přinést mnoho turbulentních změn. Je tak otázkou, zda jsou tyto informace stále relevantní.

V každém případě podle autorů nemáme být zklamaní oznámením titulu Arktika.1. Rozhodně neuzavírá cestu k nějaké klasické postapokalyptické akci. Pokud prý preferujeme tradičnější PC a konzolové hry, možná jsme “mohli doufat v oznámení… něčeho jiného”. Ale i na to dojde. Většina zahraničních médií je proto přesvědčená, že nakonec se z titulu číslo 2 vyklube právě pokračování Metra nebo něco na ten způsob a třeba nabídne i ono dříve zmiňované otevřené prostředí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama