Rockstar na Red Dead láká dalším obrázkem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rockstar na Red Dead láká dalším obrázkem

Rockstar na Red Dead láká dalším obrázkem

Pavel Makal

Pavel Makal

17. 10. 2016 13:38 59
Reklama

Je skoro až legrační, jaký poprask dokáže v herních médiích během několika minut udělat jediný obrázek, sdílený na sociálních sítích. Tím spíš, že to ani není pořádný obrázek, spíš téměř jednolitá červená plocha s logem herní společnosti. Jenže když je tou společností tým Rockstar Games a když je ta červená až tak nápadně podobná té typické pro Red Dead Redemption, nemůže vás to zkrátka nechat v klidu.

AKTUALIZACE

Uplynul jediný den a Rockstar Games na svém oficiálním kanálu na Twitteru napínají fanoušky až k prasknutí dalším teaser artworkem. Většina lidí už nepochybuje. Silueta sedmi postav kráčejících v západu slunce svým vzezřením, výbavou i celkovou stylizací jasně odkazuje k sérii Red Dead.

Původní obrázek už mezitím nabíral přes přes 180 tisíc lajků a přibližně 100 tisíc retweetů. Tento jej rychle dohání. Sedm postav na obrázku může odkazovat k proslulému westernu Sedm statečných Johna Sturgese z roku 1960, který je remakem snímku Sedm samurajů (1954) Akiry Kurosawy. Klasický western, v němž se blýskly hvězdy jako Yul Brynner, Steve McQueen, Charles Bronson nebo James Coburn, se sám o sobě letos dočkal remaku, v němž hrají Denzel Washington, Chris Pratt či Ethan Hawke.

Kromě citovaného filmu ale může skupina postav naznačovat třeba i něco o obsahu hry. Dočkáme se snad více hlavních hrdinů, za které budeme moci hrát po vzoru GTA V? A co třeba rovnou kooperativní kampaně…

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Dohadů, spekulací a poplašných zpráv ohledně třetího dílu série Red Dead už v uplynulých letech vznikla celá řada, podstatné ale je, že tentokrát se teaser objevil na oficiálním účtu firmy na Twitteru. Je samozřejmě pořád možné, že si z nás správce sociální sítě dělá dobrý den, v případě firmy o velikosti Rockstaru však spíše předpokládáme, že tato zpráva něco znamená.

Už v roce 2013 se nechal zodpovědný ředitel Take-Two Interactive Strauss Zelnick slyšet, že z Red Dead chce udělat pravidelnou sérii. O dva roky později se na Redditu začala šířit rozsáhlá zpráva od uživatele AnonDN1978. Podle něj mělo pokračování nést název Red Dead Redemption 2: Legends of the West a mělo být jakýmsi prequelem k původní hře, který se odehrává na stejném území o 12 let dříve. Podobně jako GTA V měli hráči dostat k dispozici hned tři hratelné postavy, dvě známé z Red Dead Redemption a jednu zbrusu novou, kterou by si hráči mohli vytvořit k obrazu svému.

Těmi známými mělo být duo Irish a Seth, tedy ožrala z Thives’ Landing a pomatený vykradač hrobů. Ale kdo ví, třeba o dvanáct let dříve byli hrdiny Západu bez bázně a hany. Multiplayerový režim měl být mnohem více spjatý se hrou jednoho hráče, která měla nabídnout kolem 30 misí. V těch by bylo možné ovládat jen Irishe a Setha, váš vytvořený hlavní hrdina by došel využití zejména při plnění vedlejších aktivit. Hra také měla nabízet široký systém gangů, možnost připojit se k nim, nebo naopak bojovat proti zločinu na straně zákona. Zdroj také tvrdil, že si ve hře lze zakoupit a upravovat vlastní dům. Na scéně se měla objevit celá řada starých známých postav, jako například farmářka Bonnie MacFarlane a comeback údajně plánoval i samotný protagonista Red Dead Redemption John Marston. Vzhledem k nepříliš cnostné minulosti by ale nejspíš nebyl kladným hrdinou.

Tato zpráva z roku 2013 bohužel dosud nedošla potvrzení a bude velmi zajímavé ji eventuálně porovnat s realitou, pokud skutečně v blízké době dojde k oficiálnímu oznámení. Již tehdy totiž měl Rockstar údajně na pokračování pracovat více než tři roky.

Letos na jaře se hra na stránkách herních serverů objevila znovu. Tentokrát anonymní zdroj tvrdil, že bude hra oznámena na letošní E3 a vyjít by měla na podzim roku 2017. Zároveň zdroj mluvil i o HD remaku Red Dead Redemption. Nakonec na E3 k žádnému oznámení nedošlo, v médiích se však objevila zpráva, že se nová hra měla objevit jako zlatý hřeb tiskové konference Sony, trailer však obsahoval přestřelku v baru a kvůli tehdejší aktuální tragédii v Orlandu se nakonec společnost rozhodla oznámení na program nezařadit. Sony samozřejmě tyto spekulace popírá.

Poslední zajímavou zprávou z letošního jara je odhalení údajné mapy, na které se chystaná hra má odehrávat. Ta se objevila na diskuzním serveru NEOGaf, samozřejmě z anonymního zdroje. Zajímavé ale je, že server Techradar tehdy potvrdil podobnost mapy s tím, co uvádí jejich vlastní nejmenovaný zdroj.  Mapu přikládáme do galerie a jen upozorníme na to, že se na ní nachází i New Bordeaux, tedy dějiště poslední Mafie, kterou vydává stejná společnost jako Red Dead Redemption.

Ať už tedy znamená současný provokativní příspěvek na Twitteru cokoli, posledních šest let bylo na dohady kolem pokračování masivně úspěšné a milované hry až hanba. Doufejme, že jim Rockstar v příštím týdnu udělá definitivní přítrž a my se budeme moci začít těšit naplno!

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama