Outlast 2 nabídne na PS4 Pro lepší grafiku
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Outlast 2 nabídne na PS4 Pro lepší grafiku

Outlast 2 nabídne na PS4 Pro lepší grafiku

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 10. 2016 08:02 1
Reklama

Minulý týden vývojáři hororu Outlast 2 z kanadského studia Red Barrels připomínali, že jejich novinka nebude podporovat VR. Podpora PS4 Pro ale hráče nemine. Autoři to prozradili v rozhovoru pro web PlayStation LifeStyle.

Red Barrels počítají s tím, že druhý Outlast využije dodatečný výkon rychlejší PS4. Slíbil to jeden ze spoluzakladatelé studia Philippe Morin. “Ano, bude,” odpověděl na otázku webu PlayStation LifeStyle, zda slibný horor bude mít nějaký PS4 Pro mód nebo jiná vylepšení, která zužitkují výkon nové konzole. Těšit se podle něj můžeme na kvalitnější stíny, textury i detailnější objekty. Vyjmenované prvky už jsou jisté, ale tým stále pracuje na dalších vylepšeních a zřejmě zkouší, co by ještě šlo s novou konzolí dokázat.

Nás by určitě ještě pár možností napadlo. Některá studia slibují obraz v rozlišení 4K, další pak třeba 60 snímků za sekundu. Ty nejambicióznější dokonce chtějí pokořit obě mety současně. Platí to třeba pro NBA 2K17.

Outlast 2 měl vyjít už letos na podzim, ale před nedávnem byl odložen na první čtvrtletí příštího roku. Hru pohání Unreal Engine třetí generace, hratelností má zůstat věrný originálu, ale zasazení novinky bude diametrálně odlišné. Pokud jde o zmíněnou (ne)podporu VR, autoři už v minulosti zmínili, že s VR experimentují, ale momentálně s ním pro hru nepočítají. Důvodem je především skutečnost, že jde o velmi malý tým, který si nemůže dovolit soustředit se současně na další médium.

Morin je přesvědčený, že skutečně dobrá VR hra musí být ušitá na míru této technologii od samého počátku. Proto je dost dobře možné, že namísto dodatečného VR updatu pro první či druhý Outlast, v nějž fanoušci doufají, pomýšlí Red Barrels spíše na svébytný VR titul. Třeba zasazený do světa Outlastu, ale nekopírující nezbytně už vydané hry.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama