Končí autoři Sleeping Dogs. Studio se zavírá
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Končí autoři Sleeping Dogs. Studio se zavírá

Končí autoři Sleeping Dogs. Studio se zavírá

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 10. 2016 07:44 4
Reklama

Kanadské studio United Front Games sídlící ve Vancouveru se údajně zavírá. GameSpotu to prozradil zdroj blízký vývojářům. Jejich nejnovější počin, akce Smash + Grab, se přitom v early access verzi objevil na Steamu teprve 27. září. V tuto chvíli už ji ale nestáhnete. O uplynulém víkendu přitom ještě byl titul po omezenou dobu k vyzkoušení zdarma.

AKTUALIZACE

Pokud se vám tak jako mně líbila městská akce Sleeping Dogs a stále jste doufali, že se konec United Front Games nějak uspokojivě vysvětlí a naděje na druhý díl bude žít dál, musíme vás zřejmě zklamat. Od původních autorů už pokračování určitě nepřijde.

I když na oficiálním webu studio stále mlčí a aktivní nejsou ani jejich sociální sítě, méně než měsíc po uvedení early access verze už vše napovídá tomu, že konec týmu je nezvratný. Na svém osobním Twitteru to potvrdila také producentka United Front Games Jen Timms.

Truchlí podle svých slov na nejlepší prací, kterou kdy měla, a tím nejbáječnějším týmem, s nímž kdy pracovala. “Konec úžasné éry. Sbohem, UFG,” napsala na svůj Twitter. Je vážně veliká škoda, že série nepříliš šťastných rozhodnutí a projektů zlomila očividně talentovanému týmu vaz. Fanouškům zbývá už jen naděje, že pokračování Sleeping Dogs svěří do rukou jiných schopných vývojářů vydavatel hry a majitel práv na značku, kterým je společnost Square Enix.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Vývojáři ze studia United Front Games se zatím k informaci nijak nevyjádřili, ale to je jistě jen otázkou času. Zatím tak není zřejmé, co bude s jejich nejnovější hrou, zda se někdo novinky a jejích hráčů ujme, anebo skončí v propadlišti dějin dříve, než vůbec stačila pořádně vyjít.

Podobný osud už ostatně potkal i předchozí projekt kanadského týmu. Open world multiplayerová akce Triad Wars pro PC navazovala na úspěšný sandbox Sleeping Dogs. Hru bylo možné přibližně rok hrát v betě, ale loni v prosinci její další vývoj autoři odpískali a koncem ledna přestaly Triad Wars fungovat úplně.

Studio United Front Games bylo založené v roce 2007 a tvořili jej bývalí zaměstnanci EA Black Box, Rockstar Vancouver, Radical Entertainment nebo Volition. V roce 2010 debutovali se závody ModNation Racers pro PS3. O dva roky později pak na sebe výrazně upozornili městskou akcí Sleeping Dogs. I ta si však prošla strastiplným vývojem.

United Front se podíleli také na verzi Tomb Raider: Definitive Edition pro Xbox One a pomáhali studiu 343 Industries s Halo: The Master Chief Collection. S posledními vlastní projekty ale bohužel moc štěstí neměli. Jakmile se situace vyjasní, budeme vás informovat o dalších detailech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama