Resi 7 představuje léčení a konečně i boj
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Resi 7 představuje léčení a konečně i boj

Resi 7 představuje léčení a konečně i boj

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 10. 2016 08:17 2
Reklama

Nový týden, nové teasery na Resident Evil 7. Další dvojice krátkých videí je tu a i tentokrát předvádí důležité herní mechanismy. Samozřejmě stále stejně kryptickým a nepříliš konkrétním způsobem. Pojďme si je tedy rozebrat.

První video má název Survival a z popisku se dozvídáme, že tradiční zelené byliny jsou ještě účinnější s novou ingrediencí. Tou je podle všeho jakási chemická tekutina a kombinací těchto dvou surovin vyrobíte léčivý roztok, který pomáhá zacelení ran a podporuje buněčnou regeneraci.  Následné použití lékárničky navíc jen automaticky nedoplní hladinu zdraví, ale je doprovázeno odpovídající animací aplikace léku, ne nepodobné tomu, co známe ze série Far Cry. Mimochodem, v tomto videu si můžete povšimnout i aktivního úkolu, který má zrovna hlavní hrdina plnit. Sbírání psích hlav patří rozhodně k tomu originálnějšímu, co videoherní průmysl může nabídnout. Doufejme, že pejsci nepochází z množírny.

Druhé video je pak ještě o chlup zajímavější, protože ukazuje souboj s příslušníkem buranské rodiny Bakerů. Jmenuje se Immortal a v popisku podotýká, že s Jackem není něco v pořádku. S tím lze docela snadno souhlasit. Jednak můžete obdivovat jeho vkusnou, podomácku vyrobenou zbraň, podstatné ale je, že nám hra možná odhaluje jedno podstatné tajemství. Hlavnímu hrdinovi se totiž ozbrojeného křupana zdánlivě podaří odpravit, pokud minutový trailer dokoukáte až dokonce, zjistíte však, že se pak Baker začne znovu zvedat, jako by se nechumelilo.

Pokud bychom měli popustit uzdu své fantazie, řekli bychom, že tato skutečnost zajímavě koresponduje se slovy vývojářů o soubojích, které v tomto díle rozhodně nebudou masové. Krátký trailer nás přivedl na myšlenku, že budete skutečně bojovat pouze s nepříliš košatou rodinou Bakerů, která však bude oplývat podobnou schopností, jakou měla Nemesis ve třetím díle. Můžete je tedy na okamžik omráčit, zabít je však bude téměř nemožné. Možná ale nakonec bude všechno jinak.

Hra vypadá vážně velice dobře, jen původní nadšení z hraní ve VR se pomalu vytrácí, přeci jen, srdíčko máme jen jedno. Na další informace jsou vývojáři zatím skoupí a je docela možné, že až do vydání se budeme muset spokojit s podobnými střípky ve formě krátkých teaserů. Tak zas příští týden!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama