Videa srovnávají RDR2 s minulým dílem a GTA
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Videa srovnávají RDR2 s minulým dílem a GTA

Videa srovnávají RDR2 s minulým dílem a GTA

Jiří Bigas

Jiří Bigas

30. 10. 2016 10:05 8
Reklama

První video ze hry Red Dead Redemption 2 od Rockstar Games představovalo obrovskou událost, na níž i po několika dnech přirozeně lidé reagují. Třeba tak, že se někteří fanoušci pokusili předvést, jak by stejné scény mohly vypadat v Red Dead Redemption z roku 2010 nebo Grand Theft Autu V od stejných autorů.

Jako obvykle se mezi srovnávacími videi objevil kousek od YouTubera s přezdívkou Cycu1. Ten se pokusil s pomocí předchozího dílu napodobit záběry a scény z novinky. Sami si tak můžeme udělat obrázek, jaký pokrok za těch uplynulých šest let grafika udělala. Minulý díl Cycu1 zachytil ve verzi pro PS3. Nový trailer přitom podle Sony zachycuje verzi pro PS4, nikoli Pro. Což je překvapivá i příjemná zpráva současně.

Minulý díl poháněl engine RAGE - Rockstar Advanced Game Engine. Vyvinuli jej ve studiu Rockstar San Diego s pomocí dalších týmů. Multiplatformní technologii první využil Table Tennis, ale setkali jste se s ní i ve hrách Grand Theft Auto IV, Midnight Club: Los Angeles, Max Payne 3 a Grand Theft Auto V. A právě na GTA V se teď zaměříme blíže.

Hra, která vypadala výborně na minulé i současné generaci konzolí, totiž posloužila dalšímu autorovi videa, který si posvítil na to, jak by šla zreplikovat upoutávka v populární městské akci. Nutno podotknout, že hit z roku 2013 je jednou z nejlépe vypadajících her na X360/PS3, i když poněkud dýchavičnou. Verze z roku 2014 pro PS4/XO, respektive 2015 pro PC pak dokazuje, že se Rockstar nemusí za nic stydět ani dnes. Red Dead půjde ale očividně ještě mnohem dál, když už se nerodil ani nemusí brát ohled na staré konzole. Remake traileru na nový Red Dead s využitím GTA V udělal CaptainJaxor. A výsledek nevypadá vůbec špatně.

Hodně se spekuluje také o tom, kolik Rockstar platí za marketingovou kampaň nově oznámené hry. Podle některých odhadů zaplatil jen za jediné odvysílání reklamy během zápasu amerického fotbalu 1,4 milionu dolarů. Pochybuje ale snad někdo, že se tyhle peníze autorům vrátí?

Když už je řeč o Red Dead Redemption 2, mohlo by vás zajímat i to, jak si vede petice za PC verzi. Pro uvedení hry na Windows už se na webu change.org vyslovilo skoro 42 tisíc hráčů. Fanoušci také nadále věří tomu, že fiktivní variace na New Orleans z Mafie 3, tedy město New Bordeaux, bude součástí mapy nového westernu. V traileru našli místa, která by mohla odpovídat dřívější mapě, jež údajně unikla z Rockstaru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama