Titanfall 2 nepřekonal prodeje prvního dílu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Titanfall 2 nepřekonal prodeje prvního dílu

Titanfall 2 nepřekonal prodeje prvního dílu

Pavel Makal

Pavel Makal

31. 10. 2016 13:54 19
Reklama

Když jsme vás v pátek informovali o nepříliš příznivých prognózách prodejů Titanfallu 2, ani jsme netušili, jak brzy dojde k prvním potvrzením předpokladů analytiků. I přes velmi pozitivní recenze hra nedokázala v úvodních prodejích překonat svého předchůdce.

Měřené údaje se týkají britského herního žebříčku a informoval o nich server Chart-Track. Do celkových počtů jsou zahrnuty pouze prodeje fyzických kopií. Zatímco původní Titanfall vyšel na Xbox One, Xbox 360 a PC, pokračování nepomohlo ani zahrnutí početné skupiny majitelů PlayStation 4 a v žebříčku prodejů se momentálně pohybuje na čtvrtém místě. Prodeje těsně po vydání byly údajně oproti prvnímu dílu čtvrtinové.

První příčku britského žebříčku stále okupuje Battlefield 1, taktéž ze stáje EA, který však v uplynulém týdnu zaznamenal 39% pokles prodejů. Na druhém místě momentálně sedí The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition. Třetí pozici obhajuje FIFA 17, na čtvrté je již zmiňovaný Titanfall 2 a první pětku uzavírá Farming Simulator 17, který od minulého dílu své prodeje zvýšil o 54 % na PS4 a 32 % na Xbox One.

Kvalita Titanfallu 2, jež má momentálně na agregátoru Metacritic souhrnné hodnocení 89 bodů, s výší prodejů nejspíše nesouvisí. Názory na důvod neuspokojivých prodejů se různí. Zatímco někteří analytici vidí problém v exkluzivitě minulého dílu, která by mohla majitele PS4 od nákupu odrazovat, velká většina se kloní k názoru, že hře výrazně uškodilo nevhodně zvolené datum vydání, které je vměstnáno mezi dva hlavní hráče na poli multiplayerových akcí.

Zatímco Battlefield 1 si svůj debut odbyl týden před vydáním Titanfallu, Call of Duty: Infinite Warfare vychází týden po něm. Fanoušci tradičních, dlouhodobě úspěšných sérií mohou s nákupem váhat, nebo mají o svém letošním favoritovi už dávno rozhodnuto. Naše recenze Titanfallu 2, kterou píše Vojta, vyjde v nejbližších dnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama