GT Sport na PS4 Pro v 60 FPS a upscale 4K
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GT Sport na PS4 Pro v 60 FPS a upscale 4K

GT Sport na PS4 Pro v 60 FPS a upscale 4K

David Plecháček

David Plecháček

3. 11. 2016 14:40 5
Reklama

Odložení Gran Turisma přináší výsledky. Pokud jste přemýšleli o možnosti, že odklad dlouho chystaných závodů od Polyphony Digital nějak souvisí s chystanou konzolí PlayStation 4 Pro, nemůžeme to sice potvrdit, ale následující zpráva někoho v jeho teoriích může podpořit.

Gran Turismo Sport bude na silnější konzoli ve 4K a v 60 snímcích za vteřinu. Nečekejte ale 4K nativně, hra by měla využívat hojně skloňovaný checkerboard rendering. Samozřejmostí je podpora HDR. Sami jsme zvědaví, jak Gran Turismo prokoukne, protože podle našich vlastních zkušeností z akce PlayStation Nation zrovna GT Sport po grafické stránce nikterak neoslňovalo (hráli jsme standardní verzi na PlayStationu 4 bez HDR, pozn. red.). Podle VideoGameru výše zmíněné ale neplatí pro opakované záběry - v tu chvíli na PS4 Pro a na televizi podporující FullHD obraz poběží v 60 FPS, na tv se 4K ale jen ve 30 snímcích.

Stejný magazín na svém Twitteru informoval o tom, že celé GT Sport nebude hratelné ve VR, nýbrž že bude obsahovat speciální režim VR Tour. Co bude jeho obsahem, nakolik se od celé hry bude lišit a zda bude přístupný už v základní hře bez dalších poplatků prozatím nevíme.

Kazunori Jamauči také údajně přemýšlel o tom, že některé věci si nechá studio outsourcovat, čímž by se zrychlil vývoj hry. Pokud Gran Turismo srovnáme s konkurencí, série Forza na nové generaci vydala Motorsport 5 a 6 a také spinoffy Horizon 2 a 3 (byť základní sérii dělá studio Turn10 a na Horizonu pracují Playground Games). Studio Polyphony Digital svou rychlostí zrovna neoplývá.

Když už jsme u těch upgradů pro PS4 Pro, odpoledne jsme vydali zprávu, v níž najdete všechny tituly, které mají nachystaný update. Mezi ně se vmáčkl i nový Hitman od IO Interactive, kteří slibují nové dosud neviděné detaily, lepší odlesky prostředí, kvalitnější nasvícení a vyšší rozlišení. Prakticky to samé v bledě růžovém platí i pro Ratcheta & Clanka. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama