„Ve filmové roli Drakea by byl skvělý North"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka „Ve filmové roli Drakea by byl skvělý North"

„Ve filmové roli Drakea by byl skvělý North"

David Plecháček

David Plecháček

3. 11. 2016 09:38 3
Reklama

Zhruba před týdnem jsme vás informovali o tom, že do režisérského křesla u filmového zpracování Uncharted usedne Shawn Levy (Noc v muzeu). Po tomto místě pokukoval i Joe Carnahan, který k filmu napsal scénář, nakonec se ale nedočkal. Zášť ale necítí. S Levym bude u filmu spolupracovat a v rozhovoru pro magazín Collider se rozpovídal o tom, na co se můžeme těšit. 

„Minulý týden jsem si se Shawnem sedl. Ten člověk má fantastické znalosti. Shawn je je bystrý, talentovaný člověk, a po pěti minutách s ním víte, proč má za sebou takový úspěch,“ říká o svém kolegovi Joe Carnahan. Pro nás je samozřejmě důležitější, co z toho vyplývá pro samotný film a jestli oba dva mají stejnou vizi. A zdá se, že o to se bát nemusíme.

„Řeknu vám to takhle. To, co jsem napsal, je ve skutečnosti opak toho, co známe z Indyho. Uncharted není o chlapíkovi, který má rád muzea a nejrůznější artefakty hledá, aby je zachránil. Drake takový není. Je to zloděj, švindlíř a pro okolí pohroma. Se Sullym nejsou ti dobří, jsou jenom lepší než ti zlí.“ Z tohohle hlediska nebude Uncharted nijak přikrášlené. Ostatně k něčemu podobnému má Carnahan blízko i u jiného projektu, který sám režíruje, u třetího dílu Mizerů.

Rodák z kalifornského Sacramenta si je vědom toho, v jaké pozici jsou filmové adaptace herních sérií, ale je toho názoru, že mají mizernou pověst jen díky tomu, že jsou až moc věrné předloze. Film by měl stát sám o sobě a vyprávět vlastní příběh. Hra by měla sloužit jen jako zasazení. „Sedl jsem si s Amy Hennigovou, s Nolanem Northem a Neilem Druckmannem, kteří za sérií stojí, ukázal jsem jim to, a všichni byli nadšení. Pochopili, že nemůžete otrocky převádět ten původní materiál,“ říká Carnahan.

A na co se tedy můžeme těšit konkrétně? Jsou snad nějaké věci, které ze série známe, které budou hrát ve filmu nějakou roli? Scénář se hned o několik takových opírá. Je to slavný prsten s nápisem Sic Parvis Magna, celá legenda Francise Drakea, celý rodokmen Drakeů. „Myslím, že to je pro nás to nejdůležitější,“ říká. „Nechal jsem ve filmů několik postav, které mám rád, takže tam budou známá jména a postavy. Některé postavy jsem ale navrhl jinak, takže nemusí mít tu samou roli jako ve filmu.“

A herecké obsazení? Podle fanoušků by se měl objevit například Nathan Fillion nebo Mark Wahlberg. Ačkoliv Carnahan a Levy o několika jménech mluvili, zatím je bezpředmětné pouštět se na tenký led. „V nejideálnějším případě bych chtěl do hlavní role Nolana Northa, na Nathana Drakea by to bylo perfektní obsazení,“ dodává s úsměvem Carnahan.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama