Čtyři módy zobrazení Nioh na PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Čtyři módy zobrazení Nioh na PS4 Pro

Čtyři módy zobrazení Nioh na PS4 Pro

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 11. 2016 10:24 2
Reklama

Samurajské akční RPG Nioh z dílny studia Team Ninja by si netrénované oko snadno mohlo splést s dalším přírůstkem do Souls série od FromSoftware. Nioh jde ale vlastní cestou, sází na originální soubojový systém, širokou paletu zbraní a výstroje a hlavně příběh, který kombinuje skutečné historické osobnosti s mýtickými prvky. Kolem Nioh se nyní vyrojilo hned několik zpráv.

Předně se včera na PlayStation Blogu objevila informace, že vydavatelem hry v Evropě, Americe a Asii bude společnost Sony. Původní vydavatel, Koei Tecmo, se o tuto povinnost postará v domovském Japonsku. Hra vychází 9. února příštího roku exkluzivně pro PlayStation 4, zároveň se ale stane jedním z více než 40 titulů, které nabídnou podporu pro PlayStation 4 Pro.

Dvojice demoverzí, které jsme si na PlayStation 4 mohli vyzkoušet v průběhu léta, nabídly dvojí nastavení zobrazení. Mohli jsme si zvolit mezi takzvaným Movie režimem, který upřednostnil rozlišení před framerate, a Action režimem, který naopak nabídl 60 FPS výměnou za menší kompromisy v grafice. Plná verze hry pak ještě nabídne jistý kompromis mezi oběma, ve kterém si budete moci užít co nejlepší grafiku s tím, že framerate může v určitých situacích přesáhnout 30 FPS.

Verze pro PS4 Pro pak hráčům poskytne hned čtyři volby nastavení grafiky a framerate. První dvě se týkají těch z vás, kteří hrají na Full HD obrazovce. Movie Mode na PS4 Pro poběží ve Full HD rozlišení s vysokou mírou anti-aliasingu a 30 FPS. Action Mode pak nabídne Full HD rozlišení a 60 FPS. Pokud jste si již stačili pořídit 4K televizi nebo monitor, můžete si užít Movie režim v rozlišení 3840x2160 při 30 snímcích za vteřinu. Action Mode se od Full HD obrazovky v ničem neliší.

Vývojáři samozřejmě slibují, že hra vypadá skvěle na jakémkoli nastavení, a po absolvování dvou demoverzí s nimi musím souhlasit. Nioh má skutečně originální styl, 16. století v Japonsku je dosud značně neokoukanou a nevyužitou kulisou a s ohledem na ostatní kvality hry by se mohlo jednat o další z potenciálních jarních hitů, které potěší zejména hardcore hráče. Netřeba zdůrazňovat, že někteří členové redakce se již nemohou dočkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama