Autor Katamari vydal novou AR hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autor Katamari vydal novou AR hru

Autor Katamari vydal novou AR hru

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 11. 2016 15:21 1
Reklama

Vzpomínáte si ještě na hru Noby Noby Boy pro PS3 a iOS z roku 2009, respektive 2010? A co takhle Katamari Damacy z roku 2004 pro PS2, případně o rok novější We Love Katamari? Za všemi zmíněnými tituly stál osobitý japonský herní designér Keita Takahaši. Nyní představuje další zajímavou novinku.

Woorld, jak se nová hra jmenuje, v tuto chvíli funguje na jediném telefonu na světě - Lenovo Phab 2 Pro, prvním smartphonu s technologií Tango od společnosti Google. Ta se zaměřuje na hry s rozšířenou realitou a Woorld je jednou z jejích vlajkových lodí. Titul funguje jen na zařízeních, které novou technologii podporují, ale jinak je zdarma. Jde o AR sandbox, v němž můžete váš domov zaplavit obrovským množstvím digitálních rekvizit a prostě si s nimi zablbnout.

V prví řadě jde tedy o další z řady hravých experimentů. V každém případě je ale mnohem snazší si představit, co můžete od novinky čekat, když se podíváte na video přímo od autora hry, než se snažit její principy a fungování popsat. Otázkou je, zda má hra vůbec nějaký cíl v pravém slova smyslu, nebo je jím prostě snaha pobavit se.

Hra má být podle autorů co nejpřístupnější a plná překvapení. Na oficiálním webu vývojáři píší, že jde dle nich o začátek nových kouzelných věcí, které bude možné dělat s technologiemi AR a VR. Woorld má být unikátní a přátelský. Postavte svůj vlastní svět a sdílejte ho s přáteli, vyzývají autoři. Kromě jiného bychom se měli pokusit pomoci Průzkumníkovi najít nové přátele a snad jej i dostat domů.

Věhlas původního Katamari se zatím Takahašimu překonat nepovedlo. Šlo koneckonců o hodně překvapivý hit, který dokázal hráče oslovit ve správnou chvíli navzdory své bizarní povaze, která by ho jindy předurčila ke komerčnímu nezdaru. V tuto chvíli Takahaši pracuje na hře Wattam pro PlayStation 4. Na titulu se podílí týmy Funomena a SIE Santa Monica Studio. Video z něj najdete níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama