Zástupce Sony mluví o No Man's Sky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zástupce Sony mluví o No Man's Sky

Zástupce Sony mluví o No Man's Sky

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

4. 11. 2016 16:06 21
Reklama

O No Man’s Sky toho bylo před samotným vydáním hry napsáno mnoho, po vydání ale nášup aktualit a článků neustal, spíše na opak. Na vině je kontroverze se hrou spojená – není žádným tajemstvím, že hra nedostála svým slibům a mnozí hráči se tak cítili podvedení. A nově se na konto této explorativní adventury vyjadřuje i Shawn Layden, jeden z čelních představitelů Sony a předseda Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios.

Layden se objevil v šesté epizodě pořadu Live with YouTube Gaming a krom jiného mluvil právě i o No Man’s Sky. Video s inkriminovaným rozhovorem můžete v celé své délce zhlédnout níže, zde v textu se zaměříme pouze na to nejzajímavější.

Kupříkladu Layden hned zkraje zmiňuje, že Hello Games byli od začátku velmi ambiciózním týmem a měli pro svůj projekt úžasnou vizi, na druhé straně se však jedná o velmi malý tým, který by k naplnění svých ambic potřeboval více času a snad i lidí, tomu se však vývojářům zřejmě tak docela nedostávalo. Ti se navíc dle jeho slov pokoušeli od začátku něco, o co se žádný jiný tým před nimi ještě nesnažil.

Ohledně chybějících funkcích hry nadále Layden hovoří ve smyslu tom, že Hello Games na hře nadále pracují a vývoj tak pokračuje, byť v pochopitelně pomalejším tempu. K tomu jen Layden ještě přidal, že herní průmysl pracuje trochu odlišně od ostatních odvětví zábavního průmyslu – zde se totiž na rozdíl od jiných situací málokdy říká ne, zde chce každý splnit dosud netušené a přinést co možná nejoriginálnější zážitek.

PS4 Pro není novou konzolí, ale něčím malým navíc ve srovnání s konzolí původní.

Jenže ne vždy to zkrátka vyjde a Shawn Layden nadále hovoří o PS4 Pro a o případné odlišné edici hry. Nicméně tady zatím není přislíbeno nic a Layden nadále podotýká, že PS4 Pro není novou konzolí, ale pouze něčím navíc ve srovnání s konzolí původní. Proto také nelze čekat zázraky, ale pouze prakticky to samé (a tedy i plnou kompatibilitu s PS4), jen s větším motorem pod kapotou a s podporou nových technologií (4K rozlišení). K tomu již Layden pouze dodal, že Sony bude mít brzy tu nejmocnější konzoli (tedy alespoň prozatím) a nalákal na akci PlayStation Experience, jež se bude konat začátkem prosince v kalifornském Anaheimu.

Ať už to každopádně bude s novou konzolí jakkoli, tak adventura No Man’s Sky stále zůstává prozatím stále tím, čím se stala hned po vydání – hořkou manifestací dosud nenaplněných ambicí. Špatná hra to samozřejmě není, způsob vedení reklamní kampaně a v jejím rámci uvedené sliby však značily příchod opravdového herního mesiáše, to se však naneštěstí nestalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama