Mody pro Fallout 4 na PS4 jsou téměř tu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mody pro Fallout 4 na PS4 jsou téměř tu

Mody pro Fallout 4 na PS4 jsou téměř tu

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 11. 2016 10:16 3
Reklama

Pozítří to bude rok, co na svět vrhla nukleární apokalypsa v režii čtvrtého Falloutu. Zatímco hráči na PC si mody mohli užívat hned od začátku a majitelé Xbox One se mohli k zábavě přidat letos zjara, ti z nás, kteří hrají na PlayStation 4, se s podporou modifikací už pomalu začínali loučit. Nakonec se však dobré dílo podařilo a komunitní výtvory jsou již téměř tady.

Ve schvalovacím procesu je totiž v současnosti Patch 1.8, který se věnuje především právě modifikacím a je tedy velice pravděpodobné, že po jeho vydání půjde vše ráz na ráz a mody se na PS4 zpřístupní. Bethesda již oznámila, že došlo k updatu Fallout 4 Creation Kitu, který nyní podporuje i mody pro PS4 a někteří tvůrci už svá díla začali na konverzi připravovat.

Bohužel je situace v případě Falloutu 4 stejná jako u The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition. I zde tedy platí, že pro tvorbu modů na PS4 nelze využívat žádné externí assety. Tvůrci modifikací si musí vystačit pouze s tím, co se již ve hře nachází. Není třeba dodávat, že podobné rozhodnutí značně limituje kreativní možnosti. Na druhou stranu se jedná o kompromis, který bylo potřeba podstoupit, aby se mody na PS4 vůbec objevit mohly.

Co se týče updatu na verzi 1.8, řeší celou řadu problémů. Pryč by měly být občasné pády hry po odchodu do menu a pokusu o spuštění nové hry, problémy s absencí zvukových efektů v oblasti po opětovném nahrání a Sentry Bot vybavený dvěma Gatling Lasery už nepůsobí chyby ve zvuku. Zbytek oprav se týká modifikací, jejich stability, celkového uživatelského rozhraní a možností, jak je hodnotit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama