Trackmanií už se můžete prohánět ve VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trackmanií už se můžete prohánět ve VR

Trackmanií už se můžete prohánět ve VR

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 11. 2016 10:19 7
Reklama

Frenetická závodní pecka Trackmania Turbo obdržela VR update, jak vývojáři slibovali. Už tak šílená a zběsilá jízda bude velmi pravděpodobně ještě divočejší. Na VR verzi láká nový trailer.

Společně s updatem hra obdrží 40 exkluzivních VR tratí. Tento patch je k dispozici zdarma pro všechny majitele původní hry. A dostupný by měl být už nyní na PlayStation VR, Oculus Rift i HTC Vive. Já jsem přitom hodně zvědavý, jak bude hra vypadat v akci a jak se její autoři vypořádají s problémem v podobě kinetózy. Mnohem méně agresivní závodní hry totiž působí některým hráčům nevolnost a tady se přitom bavíme o titulu, který je založený na rychlosti, prudkém kličkování, skákání, přemetech a vůbec všemožných kejklích jako z horské dráhy.

Podstatné také je, jak bude VR verze vypadat, což budeme chtít co nejdříve zjistit. Trackmania Turbo vyšla letos v březnu a i když to nebyla vyloženě grafická bomba, novinka od studia Nadeo vypadala hodně slušně. Ale minimálně na PS VR už víme, že třeba Driveclub prošel britálním downgradem při vstupu na virtuální kolbiště.

Že bude nejnovější Trackmania podporovat VR, oznámil slavnostně Ubisoft už loni v červnu na E3. Samotní autoři na oficiální stránce lákají na “intenzivní rychlost”, kterou můžeme pocítit jako bychom seděli přímo uvnitř vozu. Čtyři desítky exkluzivních VR tratí jsou dostupné v módech Arcade i Campaign. Některé super skoky a komplikované wallridy si v tuhle chvíli ani nedokážeme ve VR představit.

K dispozici jsou ve VR čtyři prostředí - International Stadium, Valley Down & Dirty, Rollercoaster Lagoon i Canyon Grand Drift. Na PlayStation Storu i PC by se měla objevit demoverze podporující VR se čtveřicí krátkých tratí. Stejný update, který přináší VR (1.02), má v plné verzi zkrátit zdlouhavé nahrávání a přináší podporu PS4 Pro. Na výkonnějším PlayStationu se hráči mohou těšit na rozlišení 4K, kvalitnější grafiku i lepší framerate VR verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama