Update přináší do Firewatch řadu novinek
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Update přináší do Firewatch řadu novinek

Update přináší do Firewatch řadu novinek

Pavel Makal

Pavel Makal

10. 11. 2016 09:26
Reklama

Atmosférické a podmanivě výtvarně zpracované dobrodružství Firewatch si nás na počátku letošního roku získalo svým přístupem k vyprávění, minimalistickému budování vztahu mezi hlavním hrdinou a jeho jedinou společnicí a také všeobjímajícímu tajemnu, které vaše putování sluncem zalitým národním parkem provázelo. Hra nyní dostala update, díky němuž by vás mohla přesvědčit k návratu.

Nový patch dotiž do verze pro PS4 a PC přidává takzvadný Free Roam mód, tedy režim, v němž se nemusíte ohlížet na herní úkoly a jen si v klidu a v pohodě projít celou mapu, kterou pro nás vývojáři ze studia Campo Santo připravili. Režim nabízí 24 hodinový cyklus střídání dne a noci, a aby se vám zpřístupnil, musíte nejprve dohrát Firewatch tradičním způsobem. Ve verzi pro Xbox One, která vyšla letos v září, byl tento herní mód přístupný od samého vydání. Pokud navíc hrajete na PC, opravuje patch i chybu, kvůli které při hraní na Xbox One ovladači docházelo pod Windows 10 k omezení funkce D-padu.

Není to však jediná novinka, která se Firewatch týká. Právě dnes totiž na trh vstupuje PS4 Pro, vylepšená a posílená verze původní PlayStation 4 a zmiňovaný patch, který přidává Free Roam režim, zároveň přináší podporu nového zařízení. Výhody se týkají jak majitelů 4K televizí, tak těch, kteří zatím zůstali u standardního Full HD rozlišení. Na PS4 Pro nyní hra nabízí dvě varianty zobrazení. Pokud budete hrát na obrazovce s rozlišením 1080p, nabídne hra zvýšenou vykreslovací vzdálenost detailů, kratšní nahrávací časy a mnohem lepší stíny. Na 4K displejích pak hra běží v rozlišení 1440p, uživatelské rozhraní je renderováno v 2160p a hra nabídne lepší detaily. O podpoře technologie HDR se bohužel vývojáři nezmiňují.

Firewatch si v Jirkově recenzi vysloužila nadprůměrné hodnocení 4/5 a pochválena byla zejména za atmosféru, tísnivou izolaci a prostředí, které dokáže nabídnout jak krásu, tak znepokojení. Absolutní hodnocení se hře vyhnulo zejména z důvodu nepřesvědčivého konce, který nedokázal naplnit očekávání. I tak ale výlet do Wyomingu na konci 80. let minulého století můžeme vřele doporučit.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama