Muzeum Metal Gearu se brzy otevře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Muzeum Metal Gearu se brzy otevře

Muzeum Metal Gearu se brzy otevře

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 11. 2016 15:46
Reklama

Série Metal Gear prochází těžkým obdobím. Navzdory tomu, že Konami kutí kontroverzní spin-off s podtitulem Survive, řada fanoušků je celkem pochopitelně přesvědčena, že se po odchodu Kodžimy značka ocitla v krizi. To ovšem neznamená, že se kolem ní nic neděje. Právě naopak.

Pokud naše zpravodajství sledujete pravidelně, určitě vám neunikly informace o projektu The Fan Legacy: Metal Gear Solid. Virtuální muzeum této ságy už brzy otevře své brány z jedniček a nul. Jeho autoři na vydání své digitální pocty lákají novým videem a slibují, že si jejich produkt budeme moci všichni vyzkoušet už za pár dní.

The Fan Legacy: MGS dovolí hráčům ve first person perspektivě prozkoumat Shadow Moses a další kultovní lokace, které autoři vyzdobili fanarty od hráčů. Pohání jej Unreal Engine 4 a bude kompatibilní s VR. Svůj hlas projektu propůjčí i původní Snakeův představitel David Hayter. Autoři už mu poděkovali na sociálních sítích za to, že do jejich počinu zapojil. Je to prý neuvěřitelně milý člověk.

Není sice přesně jasné, jak velkou úlohu bude mít David Hayter v tomto počinu, ale jeho zapojení do podobné věci je úžasné. Už také nahrál fanouškům krátký vzkaz, který autoři zveřejnili na Facebooku a Twitteru. I v této poslední zprávě vývojáři tvrdí, že jejich práce je dokončena a už se čeká jen na vydání.

Titul The Fan Legacy: Metal Gear Solid se jako bájný pták Fénix zrodil z popela remaku prvního prvního Metal Gear Solidu z roku 1998, na kterém dělal stejný tým. Jmenovat se měl Shadow Moses. Ten byl ale v březnu zrušen z důvodů, které si asi dokážete domyslet. Jiný oddaný fanoušek se pro změnu pustil do remaku úplně prvního Metal Gearu z roku 1987. Projekt nazvaný Outer Heaven rovněž pohání Unreal Engine 4 a zatím se na něm stále pracuje.

Pokud vaše srdíčko tluče pro Metal Gear, zajímat by vás mohly i nové obrázky k automatu pačinko. Hazardní Snake Eater měl v Japonsku premiéru 17. října. I když drtivá většina z nás zřejmě nikdy nebude mít šanci jej vyzkoušet, stylovými artworky nepohrdneme. A co teprve novými wallpapery! Původní pětice dostupná na oficiálních stránkách se rozrostla o hezkých pár nových kousků. K dispozici jsou záběry orientované klasicky na šířku, ale i na výšku pro potřeby mobilních telefonů.

Nechybí na nich Naked Snake, mladý Ocelot, kultovní bossové i výjevy známé z původní hry nebo nepostradatelné rekvizity, mezi nimiž se objeví i proslulá krokodýlí hlava coby maskování. Co naplat, remake třetího dílu pro konzole a PC by nám udělal větší radost, ale někomu z vás by mohly tyto motivy ozdobit plochu vašeho počítače. Jejich kompletní soubor najdete ve všech možných rozlišeních na oficiálním webu. Malý výběr jsme pro vás připravili do galerie.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama