Vývojáři popisují svět Horizon: Zero Dawn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři popisují svět Horizon: Zero Dawn

Vývojáři popisují svět Horizon: Zero Dawn

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 11. 2016 19:22
Reklama

Akčního postapokalyptického dobrodružství Horizon: Zero Dawn od studia Guerilla Games se bohužel letos už nedočkáme, datum vydání momentálně připadá na příští březen. Vývojáři informace o hře pečlivě dávkují a v posledním příspěvku na PlayStation Blogu hovoří o světě, ve kterém se bude rusovlasá Aloy pohybovat.

Pro tvůrce je Horizon zcela novou výzvou, protože až dosud měli zkušenosti spíše se sevřeným, lineárním přístupem, který nabízela jejich slavná série stříleček Killzone. Nový titul bude zcela nový a nabídne rozsáhlý, variabilní svět, plný travnatých plání, zasněžených vrcholků hor a hlavně vzpomínek na civilizaci, která dosáhla vysokého stádia technologického pokroku, aby nakonec vyhasla a uvolnila místo pro novodobé vládce – robosaury.

Herní svět má být pro Aloy velkým pomocníkem v jejím snažení. Vysoké útesy budou sloužit k efektivnímu sledování kořisti, vysoký porost zase nabídne skrýš a poskytne dostatek času na naplánování dalších kroků. V soutěskách můžete nastražit pasti a nalákat do nich svůj cíl, nebo se s ním můžete pokusit popasovat jako rovný s rovným. Právě variabilita přístupů k řešení problémů má být jedním z klíčových prvků Horizonu.

Na hráče má zároveň zapůsobit i funkční ekosystém, ve kterém se jednotlivé druhy mechanických tvorů chovají poplatně svému zařazení. Naleznete zde mírumilovná stáda i nebezpečné predátory. Atmosféra přírody, která se naučila žít v harmonii se stroji, zatímco lidstvo poslala k vodě, bude hlavním motivem hry. Jestli se Aloy a kmenům, které se v novém světě snaží přežít, nakonec podaří vydobýt pro svůj ohrožený druh o něco lepší zítřky, to se dozvíme v březnu. Zatím se můžete podívat na nový trailer, kterým se autoři pochlubili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama