Nier Automata může vyjít také na Xboxu One
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nier Automata může vyjít také na Xboxu One

Nier Automata může vyjít také na Xboxu One

David Plecháček

David Plecháček

14. 11. 2016 10:25 1
Reklama

V roce 2010 vyšla hra Nier od studia Cavia distribuovaná společností Square Enix. Akční japonské RPG bylo k dispozici na Xboxu 360 a PlayStationu 3 a po světě sklízelo veskrze průměrné známky. Dvojice vývojářů Taro Joko a Josuke Saito ale nezahálí a ve společnosti PlatinumGames pracují na pokračování, na Nier Automata. Jenže tentokrát se hra vyvíjí exkluzivně na PS4 a PC.

Tato exkluzivita spoustu lidí překvapila, právě proto, že původní hra vyšla i na Xboxu. Josuke Saito v rozhovoru pro magazín GameRant odpověděl, že verze pro Xbox One není úplně ze hry, bude ale záležet na tom, jak si Nier prodejně povede na dvou platformách, na nichž vyjde v první vlně. Z tohoto pohledu je také zvláštní, že Microsoft stále nezařadil původní Nier do zpětné kompatibility. Je možné, že pokud Nier Automata nakonec na Xboxu vyjde, hráči se dočkají i první hry ze série.

Saito v rozhovoru také prozradil, že se chystají i úpravy pro PS4 Pro. Vývojáři se údajně snaží, aby hra plynule běžela v 60 FPS a ve 4K. Zda tím myslí rozlišení nativní nebo upscalované ale z rozhovoru nevyplývá. Buď jak buď, dohrát hru vám zabere 25 až 30 hodin.

Ačkoliv byla hra Nier Automata původně plánována na rok 2016, došlo k jejímu odložení a vyjde někdy zkraje příštího roku. PlatinumGames údajně potřebují více času, aby hru vyšperkovali. Kromě Nier studio pracuje i na hře Scalebound, která by měla vyjít pro změnu na Xboxu One (a také na PC). Bude zajímavé sledovat, zda naopak nedojde ke konverzi na PS4. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama