Fallout 4 už podporuje mody i na PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fallout 4 už podporuje mody i na PS4

Fallout 4 už podporuje mody i na PS4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 11. 2016 09:25 5
Reklama

Bethesda tento týden avizovala, že se během pár dní majitelé konzole PS4 dočkají podpory modifikací ve Falloutu 4. A jak slíbila, tak se také stalo. Netrpělivě očekávaná funkce je skutečně tady.

Do hry přibyla společně s updatem 1.8, který by už v tuto chvíli měl být dostupný na všech platformách a jako obvykle opravuje všemožné chyby. Právě a jen na PS4 ale přináší jako poslední odkládané mody. Podobně jako v případě remasteru Skyrimu však budou omezené co do velikosti i obsahu. Někteří autoři už se kvůli nutnosti využívat jen původní assety vyjádřili v tom smyslu, že podle nich ani nejde o modifikace v pravém slova smyslu.

O tom my ale teď polemizovat nechceme, lepší něco než nic. S tím se alespoň musí spokojit majitelé konzole od Sony, pokud se její výrobce v budoucnu nedohodne s Bethesdou na lepších podmínkách pro komunitní tvorbu. Creation Kit byl už před časem upraven, aby mody na PS4 podporoval. Pokud jde o omezení velikosti, na Xboxu One mají autoři limit 5 GB, na PS4 jen 1 GB. Původně to dokonce mělo být ještě méně. Fallout 4 je na tom stejně jako Skyrim.

Přímo na stránkách Bethesdy je v tuto chvíli k dispozici 7735 modů pro Fallout 4. Ty pro PC přitom tvoří skoro polovinu, ale nejsou omezené jen na tento kanál. Na Xboxu One jich funguje 4370, na PS4 zatím jen 188.

Podporu pro PS4 Pro přinese až příští update, oznámili vývojáři na Twitteru. Mnoho fanoušků doufalo, že bude součástí už toho aktuálního. Bethesda už dříve slíbila lepší nasvícení a celkově pohlednější grafiku. Nevypadá to ale na nativní rozlišení 4K jako u Skyrimu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama