Fumito Ueda hovoří o The Last Guardian
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fumito Ueda hovoří o The Last Guardian

Fumito Ueda hovoří o The Last Guardian

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 11. 2016 14:22
Reklama

The Last Guardian bude jednou z posledních skutečně velkých her, které nás v letošní předvánoční sezóně čekají. Titul, jež prošel extrémně dlouhým vývojem a který řada hráčů již považovala za pouhý mýtus, se nakonec na pultech obchodů objeví 7. prosince. Pokud se již nemůžete dočkat, vývojáři dnes vydali nový trailer a na PlayStation Blogu jej doplnili celou řadou informací.

Ke hře se vyjádřil sám duchovní otec Fumito Ueda, který má na svědomí i kultovní dvojici her ICO a Shadow of the Colossus. Podotýká například, že nelze říct, že by vše ve hře udělal na 100 %. Z pohledu tvůrce je totiž podle něj vždy co vylepšovat a podobně se cítil i při dokončení svých předchozích projektů. Zároveň ale tvrdí, že lidé ze Sony i studia Gendesign do hry vložili veškerou svou energii.

Ueda hovoří i o inspiraci, která jej v průběhu vývoje provázela. Trico je zvláštním hybridem mezi psem, kočkou, ptákem a dalšími tvory. Tento motiv reprezentuje Uedovo dětství a vyrůstání v domácnosti, kde pobývala celá řada zvířat. Má na toto období krásné vzpomínky a právě z nich Tricovo chování a vztah s malým chlapcem vychází. Co se týče spojení s předchozími hrami, je podle něj možné, že se odehrávají ve stejném světě, zbytek si ale hráč musí domyslet sám.

Nejvíce hrdý je Ueda právě na Trica a na to, jak se týmu podařilo zpracovat jeho chování a každý aspekt jeho osobnosti. Jedná se o unikátní stvoření, které nikdy neexistovalo, proto byl jeho návrh zvlášť obtížný. Ueda zmiňuje, že chce, aby hráči poznávali i takové detaily, jako je například krmení. Mezi herní inspirace pak řadí například sérii Prince of Persia nebo kultovní Another World. Možná trochu překvapivě však zmiňuje i sérii Virtua Fighter, která podle něj klade velký důraz na kvalitu animací postav. Právě animace, které dodávají herním postavám život, jsou pro něj velmi vzrušujícím prvkem.

Ueda hodnotí i vývoj videoher napříč historií a jejich vzrůstající popularitu připisuje zejména klesající obtížnosti a nižším nárokům. Vzpomíná na doby, kdy bylo hraní omezeno prakticky výlučně na herní automaty a restrikce, finanční a časové, které z toho plynuly. Na současných herních zařízeních tyto limity neexistují. Jako hlavní cíl, kterého chce s novou hrou dosáhnout, si vytyčil hráčův dojem po dohrání. Přeje si, aby po dokončení hry měli hráči pocit, že Trico je skutečný, že opravdu existuje. Pak hra v jeho očích splní svůj účel.

The Last Guardian si můžete předobjednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama