God of War je ve vývoji již několik let
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka God of War je ve vývoji již několik let

God of War je ve vývoji již několik let

Pavel Makal

Pavel Makal

18. 11. 2016 16:09 1
Reklama

Letošní tisková konference na E3 se společnosti Sony vážně vydařila. Symfonický orchestr to celé hezky uvedl, nový God of War zahájil a pak už se na nás valila jedna hra za druhou, až oči přecházely. Zůstaňme ale u toho slavného boha války.

Ten totiž rozhodně není žádnou rychlokvaškou a tým v Sony Santa Monica na něm pracuje už nějakou dobu. Šéf vývoje hry zvídavému fanouškovi na Twitteru prozradil, že hra je ve vývoji již dlouhé tři roky, tedy prakticky od chvíle, kdy na trh dorazila současná generace konzolí. Přesto si ale na vydání ještě nějaký ten čas počkáme, vývojáři zatím přesné datum odmítli specifikovat a chtějí hře dát tolik péče, kolik si zaslouží.

Fanouška však odpověď neuspokojila a kontroval dalším dotazem, tentokrát jej zajímalo, zda nový díl značí počátek další trilogie. Barlog sice nebyl nijak konkrétní, zmínil ale, že jde rozhodně o počátek nové ságy. Toto prohlášení koresponduje s dřívější informací o tom, že chystaný God of War nebude posledním dílem série a Kratos ještě neřekl své poslední slovo.

Celkovou změnou však projde hratelnost, která se přiblíží spíše tradiční akční adventuře, než brutální rubačce z předchozích dílů. Obmění se i systém získávání nových schopností, ze hry úplně zmizí minihry (bohužel asi i ty lechtivé), hlavní důraz bude ale stále kladen na epický příběh slavného hrdiny, který se se synem po boku musí vyrovnat se zbrusu novým prostředím. Antické Řecko vyměnil Duch Sparty za chladný sever a staré pořádky chce vyměnit za moderní přístup. Věříme, že zrovna Kratos nás na současné generaci konzolí potěší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama