Zampella nehrál CoD od Modern Warfare 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zampella nehrál CoD od Modern Warfare 2

Zampella nehrál CoD od Modern Warfare 2

Jiří Bigas

Jiří Bigas

19. 11. 2016 17:00 6
Reklama

Vince Zampella společně s Jasonem Westem a Grantem Collierem v roce 2002 založili studio Infinity Ward, kam se přesunuli z týmu 2015, Inc., který proslavili akcí Medal of Honor: Allied Assault pro EA. Nové studio odstartovalo sérii Call of Duty a dlouho bylo jejím hlavním lídrem. V roce 2010 však West a Zampella firmu patřící pod křídla společnosti Activision s velkým rámusem opouštějí a zakládají nový tým Respawn Entertainment. Od té doby je Zampellův vztah k původnímu dítku přirozeně značně problematický.

Respawn má za sebou dva díly Titanfallu a aktuálně pracuje na dosud nepojmenované Star Wars hře. Legrační je, že se tak Zampella a West vrátili zpět do náručí EA, která vydala jejich první velký hit - Medal of Honor: Allied Assault. Vztahy s Activisonem pochopitelně ochladly, ale jak se Zampella s odstupem času dívá na Call of Duty?

V rozhovoru pro Glixel prohlásil, že nehrál žádné Call of Duty od roku 2010, kdy byl propuštěn z Infinity Ward. Na otázku, zda hry z této série pořád hraje, odpověděl, že nikoli a že Modern Warfare 2 bylo tím posledním. Ale zahraje si podle svých slov remaster čtvrtého dílu. Je zcela zjevné, že je zvědavý, jak se studiu Raven Software, které na něm dělalo, povedl.

Tento tým se mimochodem podílel i na Call of Duty: Infinite Warfare, konkrétně na hře více hráčů. A zdá se, že to Zampellu také zajímá. “Je tu slušná šance, že si zahraju Infinite Warfare, prozradil v rozhovoru s tím, že je zvědavý na výsledek. Jinak ale pro pokračování své někdejší značky nemá příliš velké pochopení.

O Call of Duty sice stále mluví jako o svém dítěti, ale je to pro něj zvláštní vztah. Infinite Warfare představuje velkou konkurenci pro Titanfall 2 a navíc na něm dělá Zampellovo bývalé studio. Modern Warfare se znovu prodává, ale už s ním nemají původní autoři nic společného. Nikdy nebude snadné nechat za sebou takový kus práce. Takže není divu, že přes veškerou možnou zvědavost prostě Zampella nechce hrát další hry ze série, kterou pomohl stvořit a byl posléze nucen opustit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama