Za problémy Titanfallu může ME: Andromeda
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Za problémy Titanfallu může ME: Andromeda

Za problémy Titanfallu může ME: Andromeda

David Plecháček

David Plecháček

21. 11. 2016 09:40 18
Reklama

Neutuchající téma je zpět. Kritikou vřele přijatý Titanfall 2, avšak veřejností přijatý velice vlažně. Vince Zampella a jeho tým ve studio Respawn si musí klepat na čelo, do čeho se vlastně zapletli. Byť se o velikosti prodejů stále jen spekuluje, o pokulhávajícím zájmu svědčí i fakt, že je hra mnohde zlevněná o třetinu, někde až o polovinu. Origin nevyjímaje.

To je pochopitelně chvíle, na kterou hráči možná čekali. Důležitější ale je, že se EA snaží svou hru nakopnout všemožnými prostředky, z čehož budou nejvíce těžit samotní hráči. Důvody jsou zřejmé - Call of Duty, které vyšlo pár dní po Titanfallu, a Battlefield 1, který vyšel pár dní před ním.

Ačkoliv se zástupci EA opakovaně vyjadřovali, že trh se střílečkami je obrovský - podle EA se na něm běžně protočí přes čtyři miliardy dolarů - a že si Titanfall své fanoušky najde, objevují se spekulace, podle nichž byl tento scénář znouzectností.

Pokud bychom chtěli hledat viníka, není jím vedení EA, nýbrž studio BioWare. Jak je fanouškům série Mass Effect známé, BioWare pracují na jejím čtvrtém díle s podtitulem Andromeda. Její očekávané datum vydání je zkraje jara, nejvíce se mluví o druhé polovině března, ale nezapomeňme, že Andromeda byla několikrát odložena.

Loňské zprávy totiž nejdříve kalkulovali s koncem letošního roku. A i když je Titanfall sebelepší hrou, Andromeda cílí přeci jen trochu někam jinam a v konkurenci Battlefieldu a Call of Duty by pravděpodobně obstála mnohem lépe. Především se nejedná o typologicky podobnou hru, nýbrž o hutné RPG, které na podzimním trhu prakticky nemá zastoupení.

Titanfall by pak vyšel místo nynější Andromedy na začátku jara. Vzpomeňme si na první díl - ten vyšel právě v tomto období. 11. březen, to je přesně čas, ve kterém by se po třech letech Vince Zampella a jeho tým nepotýkal s takovou konkurencí. Kdy rozhodnutí padlo, jestli Respawn musel svou hru někde osekat, aby stihl nově nastavené datum vydání, není zřejmé. Na hře to ale vidět není.

Takhle se musí potýkat s nálepkou černé ovce podzimu, kdy se hra probojovala a debutovala na devátém místě prodejnosti ve Spojených státech a na čtvrtém ve Velké Británii. Co je ještě více zarážející, je fakt, že je 23. nejhranějším titulem na Xboxu. A to i přes to, že první díl byl MS exkluzivní.

Jestli situaci zachrání masivní slevy uvidíme. Jak už jsme říkali, na Originu je hra ve 33% slevě (prodává se přibližně za 1 100 korun). Pro srovnání, Battlefield je v nabídce za plnou cenu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama