Bethesda stále pracuje na VR verzi Falloutu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bethesda stále pracuje na VR verzi Falloutu

Bethesda stále pracuje na VR verzi Falloutu

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 11. 2016 11:00 1
Reklama

Šílenství kolem virtuální reality sice od vydání headsetu PlayStation VR mírně opadlo, i tak je ale jasné, že je tento nový způsob hraní her něčím, s čím je třeba do budoucnosti počítat. Ví to i Todd Howard, který se v rozhovoru pro magazín Glixel vyjádřil k VR verzi posledního Falloutu.

Tým kolem Howarda se dle jeho slov o VR momentálně velmi zajímá a zkouší, jaké možnosti tato technologie do her přináší. Nechají se prý překvapit, kam je tyto pokusy zavedou. Zároveň ale slavný designer vyjářil jasnou touhu přinést kompletní Fallout 4 ve verzi pro virtuální realitu. Podle něj je právě velký virtuální svět tím největším příslibem nové technologie. Howard říká, že onen niterný pocit, kdy si nasadíte headset a najednou se ocitnete ve světě Falloutu, je každým coulem tak skvělý, jak bychom doufali.

Z Howardových slov čiší nemalá sebedůvěra. Tvrdí, že zatím ve studiu nepřemýšlí o tom, kolik kusů VR Falloutu by mohli prodat a jaký je stav trhu. Důležité pro něj je, že mají příležitost vytvořit něco skutečně unikátního. Nechce ztrácet čas malou hříčkou, jakých je na VR plno. Ví, že od jeho týmu fanoušci očekávají víc. Je to však zatím věc budoucnosti. Howard poukazuje na to, že teprve nedávno dokončili podporu pro PS4 Pro a až v příštím roce vyjde Project Scorpio, vytvoří verzi Falloutu 4 a Skyrimu i pro něj.

Ve změně konzolového cyklu vidí spíše příležitost, než potíže. Hry tak podle něj budou žít déle, podobně jako na PC. Nemusíme se ale obávat, že by Bethesda jen přešlapovala na místě. Podle Howardových slov dojde i na šestý díl The Elder Scrolls. Má o něm dokonce už i jasnou představu. Ví ale, že je nutné postupovat s velkou opatrností vzhledem k velkým očekáváním fanoušků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama