Hellblade zpracuje duševní nemoc hrdinky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hellblade zpracuje duševní nemoc hrdinky

Hellblade zpracuje duševní nemoc hrdinky

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 11. 2016 16:02 4
Reklama

Hlavní hrdinka hry Hellblade: Senua’s Sacrifice of studia Ninja Theory není tak úplně v pořádku. Její psychika byla narušena traumatickým zážitkem a z milého děvčete, které byste si mohli snadno splést s Aloy z Horizon: Zero Dawn, se stal schizofrenní uzlíček nervů na pokraji zhroucení. Vývojáři v novém video deníčku hovoří o tom, jak podobný stav hráči hodlají přiblížit.

Video s názvem „Hearing Voices“ se zaměřuje na dlouhodobé snaze vývojářů podchytit zásadní vlastnosti psychické nemoci a realisticky je implementovat do hry. Jedním z hlavních projevů mentální nestability ve hře budou vnitřní hlasy, které budou hrdinku pronásledovat téměř na každém kroku. Aby autoři lépe pochopili, jak se nemocný člověk cítí, oslovili celou řadu odborníků z oblasti psychologie a psychiatrie.

Jejich práce navíc začala vzbuzovat zájem i mimo herní průmysl, samotní lékaři se o tento projekt začali zajímat a vývojáři z Ninja Theory byli dokonce nedávno pozváni i do britského parlamentu, aby o své práci hovořili. Hry jako médium by se v budoucnu mohly stát platným nástrojem pro zkoumání této problematiky. Pokud vás toto téma zajímá, určitě věnujte pozornost videu, které naleznete pod tímto článkem.

Hra Hellblade byla oznámena již na předloňském Gamescomu během tiskové konference Sony. Podle slov vývojářů má jít o nezávislou AAA hru, ve které zúročí čtrnáct let zkušeností z vývoje her. Studio Ninja Theory vnímá ve své tvorbě tři základní pilíře – soubojový systém, výtvarné zpracování a silné příběhy ústředních postav. V Hellblade by se měly snoubit všechny tři tyto prvky, hlavní důraz je kladen na detailní vykreslení osobnosti a brutální souboje. Hlavní hrdinka keltského původu se ocitá na území Vikingů a veškeré fantasy prvky hry budou výsledkem jejích vlastních halucinací a představivosti. Hra měla vyjít už letos a datum vydání vývojáři ještě nezměnili, s ohledem na to, že konec roku se kvapem blíží, bychom si spíš vsadili na odklad na příští rok. V plánu je verze pro PS4 a PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama