Do No Man’s Sky zřejmě přijede bugina
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do No Man’s Sky zřejmě přijede bugina

Do No Man’s Sky zřejmě přijede bugina

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 11. 2016 13:25 17
Reklama

Řada hráčů i médií se shoduje, že Foundation Update pomohl trochu nakopnout No Man’s Sky a dopřál mu druhou šanci. Tím však rozšiřování kontroverzního vesmírného sandboxu nekončí, ale teprve začíná. A další zajímavou novinkou by mohlo být pozemní vozidlo.

Upřímně řečeno, není to první náznak, že se budeme moci po povrchu planet pohybovat i vozítkem ve stylu Mako. V souborech z posledního updatu se ale podařilo nalézt konkrétní důkazy o zatím nedostupném stroji, na němž pravděpodobně Hello Games pracují. Ten by nám mohl usnadnit přesuny mezi základnou a jinými body na mapě a obecně průzkum planet na vzdálenosti, která je příliš velká pro pěší tůru a na druhou stranu zbytečně krátká na cestu vesmírnou lodí.

Rozpracovaný prototyp vypátral uživatel Redditu s přezdívkou eegandj. Nejprve objevil jen jednotlivé soubory a textury, nakonec se mu ovšem dokonce podařilo importovat rozpracovaný model přímo do hry. Ten samozřejmě není funkční ani dodělaný. Ale naznačuje, na co bychom se mohli těšit v dalším budoucím updatu. Fakt, že se objevily tyto soubory až po updatu, nasvědčuje tomu, že by nemělo jít o žádný artefakt nebo slepou uličku vývoje, kterou autoři zavrhli už někdy v minulosti. Což se běžně také stává.

Hello Games samozřejmě tento objev nijak nekomentovali. Alespoň zatím. Ale stavbou základen, novými módy a dalšími novinkami ze zmíněného víkendového updatu rozhodně práce na hře neskončily, jak víme. Ostatně není náhodou, že komunita aktivních hráčů po vydání patche výrazně nabobtnala. Jen na Steamu šlo o největší nárůst od září. Zajímavá je i zpráva, že časopis Time vyhlásil překvapivě No Man’s Sky jednou z deseti nejlepších her za rok 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama