HDR v Gran Turismu mění hru k nepoznání
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka HDR v Gran Turismu mění hru k nepoznání

HDR v Gran Turismu mění hru k nepoznání

David Plecháček

David Plecháček

5. 12. 2016 13:25 5
Reklama

Doufali jsme doufali, že nejpozději na PlayStation Experience v kalifornském Anaheimu padne datum vydání Gran Turisma. Nestalo se. Na samotné keynote sice bylo Gran Turismo přítomné prostřednictvím traileru, ale tam, kde fanoušci očekávali konkrétní datum, se dočkali jen poznámky „coming 2017“.

Nutno podotknout, že GT opět prokouklo. Čím dál více nám Sport připomíná, že už se s ním nepočítá jako s bokovkou, ale že se jedná o plnohodnotné pokračování série, jen už nenese číslovku „7“. Zdá se, že se Kazunori Jamauči a jeho tým Polyphony Digital opravdu snaží o to, aby bylo Gran Turismo Sport nejhezčí závodní hrou v době, kdy vyjde.

Ačkoliv naše vlastní zkušenosti se hrou z akce PlayStation Nation v nás zanechaly poměrně rozporuplné dojmy, to, co jsme viděli na PSX, bylo něco jiného. Potvrdil i to i samotný Jamauči. Podle vývojářů bude hra dosahovat ještě lepších grafických výsledků, jestliže ji budeme sledovat na zařízení, které je schopné reprodukovat HDR.

Věhlasný tvůrce řekl, že si myslí, že HDR televize budou v roce 2017 ještě rozšířenější a až tehdy si lidé uvědomí, jakou změnu představuje obraz s reálnější barevnou paletou. „Když řídíte auto v reálném světě, obklopuje vás přirozené světlo, které normální televize neumí zprostředkovat. To nasvícení neumíme nijak reprodukovat. Ale teď pracujeme s HDR technologií a s dynamickým nasvícením, které nám umožňují navodit pocit z reálného světa,“ řekl Jamauči.

„Jako patnáctiletý jsem začal s fotografií, a od té doby jsem se snažil napodobit to, jak vypadá. Gran Turismo Sport se k tomu opět o něco přiblížilo. GT není jen o autech, ale je to i o celém světě, o tom, že to působí jako ve skutečnosti,“ pokračoval.

Série je známá svou mírou detailů a na tom se nic nezmění ani s příchodem GT Sport. Vývojáři měli už od počátku několik cílů – 60 FPS, 4K, HDR – ze kterých nechtěli ustupovat. Nejprve vytvořili verzi ve FullHD (1920x1080), a jak Jamauči říká, architektura PlayStationu 4 Pro je tak přívětivá, že vytvořit 4K z původní verze už nebyl takový problém, jakého se tvůrce obával.

Řeč se stočila i k VR. Jamauči se sám projel po několika světových okruzích, a každý z nich nějakým způsobem ovlivnil to, jak vypadá výsledný zážitek ve virtuální realitě. Zážitek je tak údajně výrazně odlišný i v závislosti na zvoleném počasí.

Jak Gran Turismo Sport vypadá v současnosti se můžete podívat v traileru, ale i na záběrech, které se promítají během rozhovoru s Jamaučim. Obě videa naleznete pod tímto článkem.

Hru si můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama