Na západě vyjdou další dva díly série Yakuza
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na západě vyjdou další dva díly série Yakuza

Na západě vyjdou další dva díly série Yakuza

David Plecháček

David Plecháček

5. 12. 2016 10:11 3
Reklama

Západní vydání typicky japonských her je vždy tak trochu sázkou do loterie. Příkladem jsou dvě v tomto ohledu nejskloňovanější série, Persona a Yakuza. Sony, pod jejíž křídla obě série spadají, na akci PSX vytáhla ticket, který vyhrává, a my se proto dočkáme hned dvou dílů z druhé zmíněné série – Yakuza Kiwami a Yakuza 6.

Yakuza Kiwami není novinkou v pravém slova smyslu. Jedná se o plnohodnotný remake prvního dílu. Ten vyšel už v roce 2005. Remake Kiwami – doslova přeloženo jako „extrémní“ - ale nepřináší pouze nový grafický kabátek, na který jsme v roce 2016 zvyklý. Přináší i extrémní porci obsahu navíc.

Začněme ale technickou stránkou hry. Těšit se můžeme na rozlišení 1080p při 60 FPS, ale také na nově nahraný dabing od původních dabérů, kteří se na hře podíleli už před jedenácti lety. Taková péče o svou hru se vidí jen málokdy, a i když se jedná o japonštinu, její kvality a důležitost pro celkový zážitek byste rozhodně neměli podceňovat.

Co se týče hratelnosti, přepracovaný je soubojový systém. Ten je prakticky stejný jako v Yakuza 0. Mimochodem, prequel k celé sérii s číslovkou „0“ v názvu vychází po dvou letech na japonském trhu i na západě, konkrétně 24. ledna. Ale zpět ke Kiwami. Kosmetických úprav v remaku dostály i vedlejší mise – především se změnilo jejich označení.

Není vám to dost? To nejlepší ještě teprve přijde. Hra obsahuje 30 minut nových příběhových cutscén, které prohlubují pohled na jednotlivé postavy z hlavní příběhové linie, a především obsahuje novinky, které původní díl propojí se zmíněným prequelem, s Yakuza 0.

Zatímco remake Yakuzy v Japonsku už vyšel (konkrétně 21. ledna tohoto roku), u nás se jej dočkáme příští léto. Jinými slovy, u nás nejprve v lednu vyjde Yakuza 0 (můžete předobjednat na Xzone.cz), později v létě Yakuza Kiwami, a v roce 2018 dokonce Yakuza 6. Ta sice v Japonsku vychází za tři dny, na západě se jí dočkáme s několikaměsíčním odkladem.

Ačkoliv jsem pro autenticitu zmiňoval originální nadabování, všechny hry budou západně lokalizované (tzn. anglické znění i titulky), a to je pro tuzemské fanoušky japonských titulů to nejzásadnější. Abyste se měli na co těšit, níže se můžete podívat na trailer lákající jak na Yakuzu Kiwami, tak na Yakuzu 6.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama