Na VR pro GT Sport se naplno dělá jen chvíli
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na VR pro GT Sport se naplno dělá jen chvíli

Na VR pro GT Sport se naplno dělá jen chvíli

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 12. 2016 16:49 4
Reklama

Gran Turismo Sport je tak trochu zakletý projekt a kvůli dlouhému čekání na nový díl v této závodní sérii ztratila značka leccos ze svého lesku. Ostatně z velké části za to může i konkurence, která je o poznání aktivnější a dnes už nejenže šlape GT na paty, ale v lecčems ho dokonce předstihla. Technologie HDR a VR ale mají vrátit studio Polyphony Digital zpátky do hry.

Autor hry Kazunori Jamauči tomu určitě věří a k novým technickým vychytávkám se hodně upíná. Podle webu Ars Technica je ovšem překvapivě podpora PlayStation VR naplno ve vývoji pouhé čtyři měsíce. A podle reportéra zmíněné stránky je to poznat. Grafika je údajně mizerná a framerate kolísá.

Přitom původně se o VR mluvilo jako o velké novince a počítalo se s plnou podporou pro celou hru. Sám Jamauči ještě v květnu 2016 tvrdil, že chce, aby GT Sport bylo celé kompatibilní s PlayStation VR od samého počátku a ve všech módech. Také ovšem chtěl, aby nové závody vstoupily na trh společně s headsetem, což se nepovedlo.

A nepovede se ani plná podpora VR. Přibližně před měsícem Jamauči přiznal, že nové Gran Turismo nebude fungovat ve VR celé, jak bylo avizováno, ale bude mít jen specifický mód nazvaný VR Tour. To by potom vše vysvětlovalo a zapadá to do souvislosti s informací o pouhém čtyřměsíčním plnohodnotném vývoji na PS VR.

Ars Technica také píše, že zástupce Sony prozradil magazínu, že tento mód má na starost speciální oddělení v rámci Polyphony Digital. Doufejme tak, že až někdy příští rok hra vyjde, nebude výsledkem nějaký polotovar, který by přinesl fanouškům jen další zklamání. Driveclub totiž ve VR nakonec vypadal mnohem hůř, než autoři tvrdili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama