Retro FPS Strafe zamíří i na PlayStation
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Retro FPS Strafe zamíří i na PlayStation

Retro FPS Strafe zamíří i na PlayStation

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 12. 2016 17:43 1
Reklama

O frenetické akci Strafe jste na našich stránkách již zaslechnout mohli. Pokud ne, tak vězte, že se jedná o velmi hlasitou i násilnou ódu na akce 90. let a na dobu, kdy střeva ještě vesele vzduchem létala všemi směry a pojem politická korektnost byl v módě asi jako dnes účes přinášející vpředu byznys a vzadu party.

A o Strafe slyšíme opět, po úžasně romantickém traileru a po neuvěřitelné ujetém TV spotu tu máme čest s ukázkami dalšími. Tyto přinášejí radostnou novinu tu, že hra kromě PC hráčů a těch s Macy potěší i majitele PlayStationu 4. Dozvědět jste se o tom mohli již v rámci uplynulé PlayStation Experience a nově se o tom můžete dočíst i na evropském PlayStation blogu.

Trailer vypuštěný minulý víkend za doprovodu sebevědomých prohlášení lákal k samotnému oznámení konzolové verze hry, ukazoval procedurálně generované úrovně pěkně v běhu a zval nazpět do roku 1996 a do doby, než žánr FPS patřičně nevyměkl. Ustát tehdy jednu úroveň chtělo více než jen držet tlačítko pro krok vpřed a střídat knoflíky střelby a dobíjení (a zde nelze než vzpomenout na geniální parodii moderních FPS skrytou pod jménem Duty Calls). Tehdy to totiž vyžadovalo ještě um a zápal.

A pokud uspějete a ve Strafe se zavčasu zorientujete, tak vás potěší i nečekaně komplexní engine násilí (Uber Gore 2.0), jehož ukázku již přináší zmiňovaný PlayStation blog. Na dvě desítky různých nepřátel půjde drtit za pomocí hned třiceti zbraní a výsledek je předem jasný – jejich rozpad způsobí zamazání úrovně vnitřnostmi a především krví. Jenže to není jen tak a aby tato komplexní vlastnost vypadala co možná nejlépe, tak tvůrci připravili komplexní engine, jehož zákonitosti i funkcionalitu již představuje ona další ukázka.

Jak vidno, těšit se je zkrátka na co a v prvním kvartále příštího roku se tak budete moci vesele navrátit do let minulých a do doby, kdy se nás u jednoho počítače tísnilo hned několik.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama