The Last Guardian se prodává hůře než DR4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Last Guardian se prodává hůře než DR4

The Last Guardian se prodává hůře než DR4

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 12. 2016 13:24 20
Reklama

Pokud jste sledovali naše čtvrteční vysílání Dead Rising 4, možná jste zaznamenali naše mírné povzdechnutí, že na každý umělecký zážitek, jakým je například nově vydaný The Last Guardian, který posune vnímání videoher v očích širšího publika trochu dopředu, vyjde x her typu Dead Rising 4, které zas tuto snahu s gustem přelijí řádně krvavým dresinkem. Jak jsou na tom ale obě hry v oblasti prodejů?

Minimálně hráči ve Velké Británii mají ve svých preferencích zjevně jasno. Podle průzkumu společnosti Chart-Track totiž prodeje v den vydání byly v případě Dead Rising 4 vyšší, než u dlouho očekáváné hry z pera Fumita Uedy. Masová zombie vyvražďovačka ale i v prvním týdnu po vydání zvládla prodat více kusů než The Last Guardian a v žebříčku prodejnosti tak stojí na vyšší příčce.

Je nutné poznamenat, že průzkum Chart-Track se vztahuje pouze na Velkou Británii a navíc bere v úvahu jen retailové kopie hry, digitální distribuce se do čísel prodejnosti nezapočítává. Také je třeba říci, že Dead Rising 4 vyšel o několik dní dříve a měl tedy před The Last Guardian náskok. I tak se ale jedná o zajímavou skutečnost, protože hra od Capcomu byla ve stínu dlouho očekávané a notně propagované hry vnímána jako outsider. Pro hru o malém chlapci a jeho obřím opeřeném příteli však může být útěchou, že v prvním týdnu po vydání prodala více kusů než její předchůdci, Ico a Shadow of The Colossus.

A jak britský žebříček prodejnosti vlastně v současné době vypadá? Na prvním místě stojí Call of Duty: Infinite Warfare, druhou příčku okupuje FIFA 17 a třetí pozici drží Battlefield 1. Neohrozitelný triumvirát letošních hitů dále doplňuje novinka v podobě Final Fantasy XV na čtvrtém místě, zmiňovaný Dead Rising 4 na pátém a druzí Watch Dogs na šestém. Sedmou příčku pro sebe získal The Last Guardian, osmou Pokémon Sun, na deváté stojí remasterovaná edice Skyrimu a první desítku uzavírá Pokémon Moon. A jak jste na tom vy? Dáte přednost něžnému příběhu přátelství mezi chlapcem a prapodivným tvorem v magickém světě, nebo raději motorovou pilou naporcuje pár tun shnilého masa? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama