Zbraně v RE7 nebudou lehce dostupné
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zbraně v RE7 nebudou lehce dostupné

Zbraně v RE7 nebudou lehce dostupné

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 12. 2016 10:46 1
Reklama

Resident Evil 7 se v naší redakci stal velmi oblíbeným tématem živé diskuze. Oblíbená značka nás s každým dalším kusem informací o sedmém dílu přesvědčuje, že právě téhle hře budeme na počátku příštího roku věnovat zvýšenou pozornost. Opakované průchody dvakrát updatovanou demoverzí pak ukazují, že přechod k pohledu z první osoby má na atmosféru blahodárný vliv. Jak to ale bude se zbraněmi?

Největší obava, kterou fanoušci od představení sedmého Resident Evilu měli, byl potenciální odklon od klasické hratelnosti a zaměření na moderní pojetí hororu, v nichž je hlavní postava bezbranná a její jedinou možností je útěk a skrývání se před hrozbami. Vývojáři již stačili lačnému publiku předhodit několik videí, které jasně ukazují na to, že zbraně ve hře budou a s nepřáteli se tedy můžete vyrovnat hezky postaru. Přístup k nim ale nebude zrovna jednoduchý.

Pro server GamingBolt se na téma zbraní v sedmém Resident Evilu vyjádřil producent hry Masačika Kawata. Zmínil, že hra nabídne poměrně bohatý arzenál zbraní. Hlavní oříšek ale bude jejich získávání. Kawata říká, že v průběhu hraní dojde na situace, kdy vám nezbyde nic jiného, než bojovat. V tomto elementu se hra nijak neliší od svých předchůdců. Zdůrazňuje ale fakt, že zbraně nebude lehké najít, nebudou se jen tak povalovat na každém rohu. A dokud je nezískáte, budete skutečně muset mnohem častěji utíkat.

Náznak tohoto přístupu je patrný už v demoverzi, kde je první střelná zbraň dostupná až po splnění menšího puzzlu, který ale hlavní postavu vystaví velkému nebezpečí, kterému je radno rychle uniknout. Jak jsme navíc viděli ve starším teaseru, zbraně nebudou jednoznačnou spásou, některé nepřátele bude možné jen omráčit nebo na okamžik vyřadit z boje, brzy ale znovu vstanou a je tedy lepší se rychle klidit ze scény. Resident Evil 7 vychází 24. ledna příštího roku na PS4, Xbox One a PC. Na PlayStation nabídne kompletní podporu VR, kterou jsme otestovali v pátečním vysílání. Hru si můžete objednat v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama