Yooka-Laylee v dubnu. Místo Wii U i na Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Yooka-Laylee v dubnu. Místo Wii U i na Switch

Yooka-Laylee v dubnu. Místo Wii U i na Switch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 12. 2016 15:08
Reklama

Neprávem trochu přehlížení plošinovka Yooka-Laylee od Playtonic Games, která je duchovním nástupcem her od Rare jako Banjo-Kazooie, vyjde 11. dubna, oznámili autoři. Nadějná novinka bude k dispozici na PC, Macu, Linuxu i konzolích PS4 a Xbox One. Dříve avizovaná verze pro Wii U však byla zrušena. Namísto něj hra zamíří rovnou na Switch. Dostupné je i nové video, které představuje úroveň Capital Cashino.

Hra se bude prodávat za 40 eur, tedy v přepočtu asi 1100 korun. Verzi pro Wii U vystavily stopku neočekávané technické potíže, které se naneštěstí autorům nepodařilo vyřešit. Proto z tohoto portu úplně sešlo. Namísto toho by měl titul vyjít na Switch, na čemž nyní autoři spolupracují úzce s Nintendem, kterému by samozřejmě podobná plošinovka rozhodně slušela a byla by tu jako doma.

Pokud jste hru podpořili na Kickstarteru a hlásili se o Wii U verzi, budete mít příležitost bezplatně přesedlat na jinou platformu, případně později sáhnout po Switchi. Hru je možné si už nyní předobjednat a ten, kdo tak učiní, bude mít předběžný přístup k Yooka-Laylee Toyboxu, což je samostatný sandbox bez příběhu, který má představit základní mechanismy a ovládání hry. Po vydání se plošinovka dočká i krabicové verze.

S ohledem na to, jak o zrušení Wii U verze vývojáři referují a jak se zmiňují o nové platformě od Nintenda, se zdá být jasné, že konverze pro Switch zatím není stoprocentně jistá a rozhodně nevyjde spolu s ostatními 11. dubna. Více informací o tomto portu bychom se měli dozvědět příští rok, stejně jako o možnosti, jak přesedla na jinou verzi u backerů postižených vyřazením Wii U.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama