Pohádkový Rime vyjde i na PC, XO a Switch
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pohádkový Rime vyjde i na PC, XO a Switch

Pohádkový Rime vyjde i na PC, XO a Switch

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 12. 2016 09:45
Reklama

O nadějné open world logické plošinovce Rime od španělského studia Tequila Works jsme psali několikrát. Naneštěstí nejčastěji byla novinka od autorů netradičního survival hororu Deadlight dávána do souvislosti s různými problémy během vývoje. Nyní se však zdá, že vydání hry se začalo skutečně přibližovat.

Madridské studio založené v roce 2009, které tvoří bývalí zaměstnanci Blizzardu, Sony nebo Pyro, o sobě tentokrát nedali vědět sami, ale přesto jsme o něco moudřejší. Dobrodružná hra, která měla původně vyjít exkluzivně na PlayStation 4, podle brazilské ratingové databáze míří, jak už se několikrát spekulovalo, také na Xboxu One a PC a rovněž na novou konzoli od Nintenda jménem Switch.

Hru pohání Unreal Engine 4 a původně ji měla vydávat Sony. Akční adventura s logickými pasážemi a hádankami svou stylizací trochu připomíná ICO, Journey nebo Wind Wakera. Vyjít by měla tato novinka v příštím roce. V srpnu Rime našlo nové vydavatele. Tím se staly společnosti Grey Box a Six Foot. Práva na hru získali její vývojáři ze studia Tequila Works nazpět od Sony už letos na jaře.

Vydavatelem hry ale mohl být také Microsoft, tuto šanci si však nechal uniknout. Rime zřejmě podcenil. Phil Spencer posléze přiznal, že to byla chyba. Z nějakého důvodu podle všeho ale ani spolupráce se Sony nebyla bezproblémová.

Jak už jsme psali dříve, titul se poprvé představil veřejnosti v srpnu 2013. Chopíte se v něm chlapce, jehož úkolem je utéct z tajuplného ostrova.

Více informací o Rime si můžete přečíst v našich starších novinkách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama