The Last Guardian doplní knižní průvodce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Last Guardian doplní knižní průvodce

The Last Guardian doplní knižní průvodce

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 12. 2016 13:33 9
Reklama

Když před dvěma týdny konečně po letech vyšel toužebně očekávaný The Last Guardian, stalo se to, co jsme mohli předpokládat. Část hráčů začala titul naprosto nekriticky adorovat, zatímco jiní mu vyčítali zjevné chyby v designu i zastaralé mechanismy. Tak či tak, o The Last Guardian ještě uslyšíme, ať už v rámci rozličných vyhlášení ocenění her letošního roku, tak i v lednu, kdy vyjde doprovodná kniha.

Ta ponese název „An Extraordinary Story“, tedy „Neobyčejný příběh“ a měla by fanouškům poskytnout doplňující informace k titulu, na němž Fumito Ueda pracoval devět let. O vydání se postará nakladatelství Future Press, které slibuje, že se z knihy dozvíme zajímavé detaily o historii hry, jejím vývoji a zdrojích inspirace, z nichž vývojáři čerpali. Na její tvorbě navíc úzce spolupracuje i vývojářské studio GenDesign v čele s legendárním designérem Fumito Uedou, který má na svědomí i kultovní tituly Ico a Shadow of The Colossus.

Obsahem knihy bude i návod, který hráče provede příběhem a navíc poskytne i nějaké ty náznaky širší mytologie na jeho pozadí. Kromě toho budou stránky samozřejmě zaplněny množstím artworků a konceptů, které se v průběhu dlouhého a strastiplného vývoje podařilo nashromáždit. Pokud se ale těšíte, že si knihu zakoupíte ve svém lokálním knihkupectví a v češtině, raději kroťte své nadšení a raději zamiřte na Amazon.

Tam by hra měla být k dispozici od 28. února příštího roku. Předobjednat si ji však můžete už teď, na Amazonu je cena momentálně stanovena na 39.99 dolarů, v přepočtu tedy něco málo přes 1000 korun. Počítat ale musíte i s poštovným. Kniha má pevnou vazbu, počet stránek zatím není znám. V galerii si můžete prohlédnout koncept obálky, který ale podle upozornění ještě není finální.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama