Fumito Ueda by rád udělal VR hru, ale…
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fumito Ueda by rád udělal VR hru, ale…

Fumito Ueda by rád udělal VR hru, ale…

Jiří Bigas

Jiří Bigas

28. 12. 2016 09:05
Reklama

Talentovaný japonský herní designér Fumito Ueda (Ico, Shadow of the Colossus, The Last Guardian) připustil v rozhovoru pro magazín Glixel, že by rád udělal něco pro VR, ale obává se technických problémů s tím spojených i příliš malého trhu.

Celý rozhovor je velice zajímavý a Fumito Ueda se v něm nerozpovídal zdaleka jen o virtuální realitě. Nejprve se ale zastavme u ní. Otázka se stočila k tomu, co by řekl na Shadow of the Colossus ve VR. Ueda odpověděl, že kdyby měl tuto hru pro PS VR vydat, cítil by zodpovědnost za to, aby vytvořil něco, co přesahuje očekávání fanoušků. “Nestačilo by prostě udělat hru, kde stojíte na jednom z kolosů,” doplnil.

“Moje největší obava ohledně Shadow of the Colossus VR je, že by to byla first person hra. A největším problémem, jak jsem slyšeli, se zdá být pohyb, který lidem dělá špatně. Takže si nejsem jistý, zda by to byla dobrá kombinace. Nejsem si jistý, že bychom byli schopní překonat tento problém,” zmínil Ueda sebekriticky.

“Další problém s VR je, že trh ještě není dostatečně velký. Na jedné straně mě jako kreativní médium VR zajímá a rád bych pro něj něco vytvořil. Ale na druhé straně mám také zodpovědnost, abych se ujistil, že to pro nás dává smysl po stránce byznysu pustit se do takového projektu,” dodal s tím, že v tomto ohledu ještě nenašel správnou rovnováhu.

Kromě toho se Udea zmínil, že se stále uvažuje o zfilmování Shadow of the Colossus, ale nadále nic není jisté. Za pozornost stojí také pasáž věnovaná propojení jeho tří her. Bylo připomenuto, že v minulosti řekl, že tato trojice je nějak svázána dohromady. Glixel upozorňuje, že hlavní hrdinové třeba nosí podobné tuniky. Existují ale ve stejném světě? Podle Uedy dělí tyto příběhy velká vzdálenost i spousta času. Ale měly by být ze stejného světa. A existuje nějaká souvislost mezi chlapcem s rohy jménem Ico a rohy, které má Trico? To už Udea nechává na představivosti hráčů…

Celý rozhovor najdete na webu Glixel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama